Ο μπαμπάς του Αργύρης Παπαπέτρου πριν από 30 και πλέον χρόνια ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού του Κώστα Αναστασάτου στον τελικό Kυπέλλου το 1986.

Κατά σύμπτωση στο ΣΕΦ (που δεν ήταν έδρα του Ολυμπιακού) τότε ο Παναθηναϊκός του Μιχάλη Κυρίτση είχε πάρει το τρόπαιο (88-78) και ο Παπαπέτρου ήταν ο τρίτος σκόρερ (16 π.) πίσω από τον Στεργάκο (25 π.) και τον Ανδρίτσο (22 π.).

Την περασμένη Παρασκευή από την εξέδρα του ΣΕΦ, πλέον, ο βετεράνος Αργύρης Παπαπέτρου καμάρωνε το βλαστάρι του, τον Ιωάννη να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μεγάλη νίκη (77-69) επί του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα.

Δεν ήταν μόνο η εξαιρετική του άμυνα και οι 13 πόντοι, αλλά κυρίως οι 8 συνεχόμενοι στο ξέσπασμα των πρωταθλητών κατά το τελευταίο τρίλεπτο που έφερε και τη νίκη.

Παρότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι μόνο 23 ετών, η καριέρα του έχει ξεπεράσει ήδη αυτή του πατέρα του καθώς μετράει κιόλας την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός διηπειρωτικού τροπαίου (στους τελικούς δεν είχε αγωνιστεί λόγω γαστρεντερίτιδας). Το μέλλον του προβλέπεται ακόμα πιο λαμπρό, ιδιαίτερα φέτος που όχι απλώς παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά αποτελεί την πρώτη επιλογή του τεχνικού της ομάδας Γιάννη Σφαιρόπουλου για βασικό «μπακ απ» του Γιώργου Πρίντεζη.

Εδώ είναι όλο το ζουμί, καθώς το καλοκαίρι οι πρωταθλητές είχαν βολιδοσκοπήσει τον Κένι Γκάμπριελ, ώστε να παίξει τον ρόλο του αντι-Πρίντεζη και ήταν εύκολο να τον αποκτήσουν.

Η τελική απόφαση ήταν του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος ήταν κάθετος στην κουβέντα του με τους προέδρους, τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

«Δεν θέλω ξένο πίσω από τον Γιώργο. Θα παίζει ο Παπαπέτρου όταν χρειάζεται ανεβαίνοντας από το “3” αλλά και ο Δημήτρης Αγραβάνης, πήρε την απόφαση ο τεχνικός των πρωταθλητών. Ετσι, ήταν λογικό την Παρασκευή να τρίβει τα χέρια του βλέποντας τον Παπαπέτρου να κεντάει και τον Γκάμπριελ να κάθεται άπραγος στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αφού δεν τον χρησιμοποιεί ιδιαίτερα ο Τσάβι Πασκουάλ.

Παραμονές του Αϊ-Γιαννιού ο Παπαπέτρου κέρασε τον επίσης εορτάζοντα προπονητή του, ο οποίος όμως του είχε κάνει το δικό του δώρο από το καλοκαίρι!