Ο ΠΑΟΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ο πορτιέρο Πασχαλάκης σταματούσε τους αντιπάλους του με κάθε τρόπο (8 αποκρούσεις στο ημίχρονο) και ο ΠΑΣ Γιάννενα ήταν αυτός που με… μισή ευκαιρία έφυγε νικητής από την Τούμπα (1-0) χάρη στο γκολ του Τζημόπουλου στο 18’.

Σε ένα σκηνικό που έχει επαναληφθεί άπειρες φορές μέσα στο 2016, οι γηπεδούχοι απλά επιβεβαίωσαν την ανικανότητά τους στο σκοράρισμα (28 τελικές με 17 στην εστία έναντι συνολικά 5 των Ηπειρωτών!) και το πλήρωσαν μπαίνοντας με το… αριστερό και στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Κουλούρης, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μάτος και άλλοι σημάδευαν πότε… τα πουλιά, πότε ακόμα και τον εξουδετερωμένο Πασχαλάκη παίζοντας με τα νεύρα των οπαδών τους που πλήρωσαν εισιτήριο και αψήφησαν το κρύο για να πάνε να δούνε την αγαπημένη τους ομάδα να τους ταλαιπωρεί άσκοπα.

Στην αποστολή δεν βρισκόταν ο Ροντρίγκες, ο οποίος οδεύει προς τη Γαλατάσαραϊ και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Η επιθετική «φλυαρία» του «Δικεφάλου» ήταν τέτοια που το πρώτο ημίχρονο έληξε με κατοχή μπάλας 67%-33% υπέρ των γηπεδούχων και ένα κάρο πεταμένες ευκαιρίες με το σκορ να αποτελεί μαγική εικόνα.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά, αφού παρά την είσοδο των Αθανασιάδη και Μυστακίδη στις θέσεις των Κουλούρη και Τσίμιροτ, ο Πασχαλάκης συνέχιζε να προκαλεί… φόβο στους αντιπάλους του.

Ο προπονητής του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης, ως όφειλε, οπισθοχώρησε την ομάδα του και… πρόσφερε χώρο στον ΠΑΟΚ, θέλοντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις μήπως και σφραγίσει έτσι τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Σε μία από αυτές, στο 85’ ο Λέοβατς έκοψε μόνος τους Μαμπουλού και Ναδάλες που έφευγαν φάτσα με τον Γλύκο, καθώς όλος ο ΠΑΟΚ βρισκόταν από τη σέντρα και μπροστά.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, μάλλον άργησε να ρίξει στο παιχνίδι τον Αργεντινό Περέιρα που στο 86’ δεν είχε αρκετό χρόνο έστω να… δείξει κάτι.

Όμως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει στόχο σε κάποια από τις επικίνδυνες επιθέσεις του κυρίως σε σουτ του Μπίσεβαρ στο 84’, αλλά και του Κλάους που στο 86’ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μυστακίδης δεν «έπιασε» κεφαλιά εξ επαφής. Στο 94’ ήταν η σειρά του Μάτος να αστοχήσει σε κεφαλιά σχεδόν μπροστά στο τέρμα.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (67′ Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος, Κουλούρης (61′ Αθανασιάδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (28′ λ.τρ. Γαρουφαλιάς, 76′ λ.τρ. Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος (89′ Μπουκουβάλας), Ακόστα.