Τη διαδικασία επιστροφής κεφαλαίου προς τους μετόχους, ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί δύο μήνες μετά και από την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, δηλαδή περί τα τέλη Μαρτίου, όπως διευκρίνισε η διοίκηση.

Ταυτόχρονα, η γενική συνέλευση αποφάσισε να τροποποιηθεί ο σκοπός της εταιρείας, προκειμένου να περιλαμβάνει και την αγορά, πώληση και εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς παραγωγής της ίδιας της εταιρείας ή και τρίτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σύμφωνα με διευκρινίσεις της διοίκησης, η πρόθεση της εταιρείας είναι όχι τόσο η άμεση είσοδός της στη λιανική του ρεύματος, όσο η δραστηριοποίησή της γενικότερα στην εμπορία.

Σχετικά με τις γενικότερες προοπτικές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο επικεφαλής της Γιώργος Περιστέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα μίλησε για την εξασφάλιση που παρέχει στην εταιρεία η γεωγραφική διασπορά των έργων τα οποία έχει αναλάβει και εκτελεί.

Πρόσφατα η ΤΕΝΕΡΓ ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση από τον επενδυτικό όμιλο της Copenhagen Infrastructure Partners για την υλοποίηση μέρους του επενδυτικού του προγράμματος στην αγορά ανανεώσιμων πηγών των ΗΠΑ. Η επένδυση αφορά αιολικό πάρκο ισχύος 155 MW, που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ στην περιοχή Scurry Country στο Τέξας.