Μεγάλος νικητής των βραβείων ήταν η μουσική κομεντί «La La Land» με πρωταγωνιστές τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Εμα Στόουν. Η παραγωγή με την υπογραφή του Ντάμιεν Σαζέλ κέρδισε και τις επτά κατηγορίες βραβείων στις οποίες ήταν υποψήφια (ανάμεσά τους καλύτερης σκηνοθεσίας, σεναρίου, πρώτων ρόλων και μουσικής) και παράλληλα έγραψε ιστορία. Εγινε η ταινία με τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία του θεσμού, προμηνύοντας καλή πορεία σε λίγες εβδομάδες στα Οσκαρ. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος του Ράιαν Γκόσλινγκ όταν κατά την παραλαβή της Χρυσής Σφαίρας του αναφέρθηκε στη σύζυγό του Εύα Μέντες, η οποία υποστηρίζει τον αδερφό της στη μάχη του με τον καρκίνο.

Στην αντίστοιχη κατηγορία για δραματικές ταινίες επικράτησε η ανεξάρτητη παραγωγή «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς. Ο Κέισι Αφλεκ απέσπασε το βραβείο για τον ρόλο που έπαιξε στο «Manchester by the sea» και το Amazon πανηγυρίζει την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα. Ωστόσο, η βράβευση της Ιζαμπέλ Ιπέρ ως καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο γαλλικό θρίλερ «Elle» (το οποίο επίσης αναδείχτηκε καλύτερο ξενόγλωσσο φιλμ) θεωρήθηκε έκπληξη. Αναπάντεχη ήταν και η στιγμή που ο Ααρον Τέιλορ – Τζόνσον κράτησε στα χέρια του το αγαλματίδιο καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για το «Nocturnal animals». Στις γυναίκες, η Βαϊόλα Ντέιβις ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο καλύτερου δεύτερου ρόλου για το «Hidden fences», μια ερμηνεία που είχε δοκιμάσει πριν από έξι χρόνια επίσης στο Μπρόντγουεϊ.

Οι τηλεοπτικές κατηγορίες των βραβείων, συνεχίζοντας μια τακτική που αρχικά επέβαλαν έμμεσα τα Emmy, ανέδειξαν το ταλέντο ανερχόμενων ηθοποιών, αρκετών αφροαμερικανικής καταγωγής, μαζί με τις ερμηνείες βετεράνων της μικρής οθόνης. Ετσι, διάκριση απέσπασαν παραγωγές όπως το εμποτισμένο με χιπ – χοπ μελωδίες «Atlanta»». Εκπληξη ήταν η επικράτηση ολόκληρης της πρωταγωνιστικής τριάδας του «Night manager», αλλά αναμενόμενη κρίθηκε η νίκη του «The Crown» στην κατηγορία της καλύτερης δραματικής τηλεοπτικής σειράς. Η στροφή στην προτίμηση των μελών της Ενωσης των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ, που διαμορφώνουν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα των Χρυσών Σφαιρών, έφερε παράλληλες ήττες των μεγάλων καλωδιακών δικτύων όπως το ΗΒΟ και το Netflix.