Είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα και καθοριστική εβδομάδα αυτή που ξεκίνησε χθες για το ΠΑΣΟΚ. Η κορύφωση αναμένεται να έρθει το επόμενο Σάββατο, με την εκδήλωση-κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά σε πρώην και νυν βουλευτές.

Εκτός από τις αφίξεις σε αυτήν, που μαθαίνω πως θα είναι πολλές και σημαντικές με ορισμένες να παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη δημιουργία ενός ισχυρού νέου φορέα της Κεντροαριστεράς –που είναι άλλωστε και η βασική επιδίωξη της Γεννηματά –έντονη κινητικότητα θα υπάρξει και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Συνεργασίες και επιστροφές από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών δεν αποκλείεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα. Οι συζητήσεις πάντως έχουν ήδη γίνει…

Γενέθλια και ιστορία

Με καλούς του φίλους από τον χώρο της πολιτικής και κυρίως εκτός αυτής γιόρτασε και εν Αθήναις στο μόνιμο στέκι του, το Πάρκο, τα γενέθλιά του ο Βαγγέλης Βενιζέλος που την Πρωτοχρονιά έκλεισε τα 60 του.

Ηταν μια συνάντηση που εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ οπότε επιφυλάσσομαι αύριο για τις λεπτομέρειες. Να σημειώσω όμως ότι ο Βαγγέλης ήταν ιδιαίτερα ευτυχής από την παρουσία του «όλου ΠΑΣΟΚ» –όπως του αρέσει να αποκαλεί τον χώρο –με προεξάρχουσα την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Το καθήκον Σαρτζετάκη

Στο μεταξύ έμαθα ότι το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου ο Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του δίτομου έργου «Επιτελών το καθήκον μου» του Χρήστου Σαρτζετάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην παρουσίαση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, θα συμμετάσχουν επίσης –για να είστε πλήρως ενημερωμένοι –ο πρώην γαλάζιος υφυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο καθηγητής και πρόσωπο των ημερών ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην υπουργός Γιάννης Κουκιάδης, καθώς και δύο πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με την πολυσήμαντη δικαστική ζωή του Σαρτζετάκη: ο σκηνοθέτης του «Ζ» Κώστας Γαβράς και ο συγγραφέας του βιβλίου Βασίλης Βασιλικός.

Και του χρόνου σπίτι μας!

Τόσα συμβαίνουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς που αξίζει να σας μεταφέρω ένα μήνυμα που έλαβαν όχι όλοι, αλλά αρκετοί πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις ημέρες των γιορτών.

«Καλή χρονιά! Ο καθένας μας ξέρει τι επιθυμεί περισσότερο για το νέο έτος, σας το εύχομαι ολόψυχα! Το 2017 το εμείς να κερδίσει το εγώ μας, για εμάς και την πατρίδα μας! Πολιτικά θα ήθελα να ευχηθώ το 2017 να μας βρει όλους στο σπίτι μας, στο ΠΑΣΟΚ!». Ποιος ήταν ο αποστολέας του; Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε μια έξαρση ειλικρίνειας.