Δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα η Ρεάλ Μαδρίτης το 2017. Νίκη 5-0 επί της Γρανάδας και ισοφάριση του ρεκόρ των 39 αγώνων χωρίς ήττα, που κρατούσε από πέρυσι η Μπαρτσελόνα. Στον Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να απονεμηθεί απόψε στη Ζυρίχη από τη FIFA ο τίτλος «The Best», του καλύτερου παίκτη του κόσμου για το 2016. Και τέλος, η μεγάλη αντίπαλος, η Μπάρτσα, έμεινε στο 1-1 με τη Βιγιαρεάλ χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η κατάσταση για την Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να ήταν χειρότερη αν η ποδοσφαιρική διάνοια του Μέσι δεν έστελνε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Βιγιαρεάλ, ισοφαρίζοντας 1-1 στο 90′.

Οι Μπλαουγκράνα έμειναν πέντε βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, και ταυτόχρονα υποβιβάστηκαν στην τρίτη θέση πίσω από την εκπληκτική φέτος Σεβίλλη που ισοπέδωσε τη Σοσιεδάδ 4-0.

Ο Σέρτζιο Μπούσκετς δηλώνει πως η Μπάρτσα δεν πρόκειται να παραδοθεί και θα παλέψει μέχρι το τέλος, ενώ απέδωσε τη νέα αποτυχία της στην κακοτυχία.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης, αντίθετα, γεννούν και τα κοκόρια.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά την παρουσίαση από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στους οπαδούς της ομάδας της τέταρτης Χρυσής Μπάλας που κατέκτησε πριν από μερικές ημέρες, είναι έτοιμος να προσθέσει ένα ακόμα προσωπικό τρόπαιο, το Best, όπως αποκαλεί το νέο της βραβείο για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου η FIFA. Η τελετή θα γίνει στη Ζυρίχη και σύμφωνα με τη «Marca» ο CR7 είναι ήδη ο νικητής, ενώ τις άλλες δύο θέσεις στο πόντιουμ διεκδικούν οι Μέσι και Γκριεζμάν.

Στην ίδια τελετή που θα παρουσιάσει η Εύα Λονγκόρια θα τιμηθούν οι Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς και Κρος που μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν συμπεριληφθεί στην κορυφαία ενδεκάδα από τη FIFA.

Τα αποτελέσματα: Εσπανιόλ – Λα Κορούνια 1-1, Εϊμπαρ – Ατλέτικο 0-2, Λας Πάλμας – Χιχόν 1-0, Σοσιεδάδ – Σεβίλλη 0-4, Μπιλμπάο – Αλαβές 0-0, Μπέτις – Λεγκανές 2-0, Θέλτα – Μάλαγα 3-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 40 (με έναν αγώνα λιγότερο), Σεβίλλη 36, Μπαρτσελόνα 35.