Ιστορική αποδείχτηκε για τη Λίβερπουλ η αναμέτρηση με την Πλίμουθ (τέταρτη κατηγορία) για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Λιγκ Καπ με τη Σαουθάμπτον την Τετάρτη, ο προπονητής των Κόκκινων Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε τα πιτσιρίκια των ακαδημιών κατεβάζοντας τον μέσο όρο ηλικίας στα ιστορικά χαμηλά των 21 ετών και 296 ημερών. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 22 έτη και 303 ημέρες και είχε σημειωθεί στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, το 1965, με αντίπαλο τη Γουλβς.

Τα πιτσιρίκια του Κλοπ, αν και είχαν 67% κατοχή της μπάλας και μετέτρεψαν τον τερματοφύλακά τους Κάριους σε απλό θεατή, εντούτοις δεν κατάφεραν να διασπάσουν το αμυντικό τείχος της Πλίμουθ και υποχρεώθηκαν σε λευκή ισοπαλία που οδηγεί σε επαναληπτικό. Το αποτέλεσμα έχει επίσης ιστορική σημασία αφού είναι η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ δεν κατορθώνει να πετύχει γκολ εναντίον ομάδας 4ης κατηγορίας στο Ανφιλντ.

Ο Κλοπ κάλυψε τους πιτσιρικάδες λέγοντας πως ακόμα και την πρώτη ομάδα να κατέβαζε στο παιχνίδι, πιθανόν το αποτέλεσμα να ήταν το ίδιο καθώς η Πλίμουθ είχε οχυρωθεί στην άμυνά της.

Από τα γεγονότα που ξεχώρισαν στους αγώνες του τρίτου γύρου είναι το 249ο γκολ του Ρούνι με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη νίκη με 4-0 με τη Ρέντινγκ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ συλλόγου του σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Τη μεγαλύτερη έκπληξη πέτυχε η Μίλγουολ (τρίτη κατηγορία) η οποία νίκησε με 3-0 και απέκλεισε την Μπόρνμουθ.