Αμφότεροι βίωσαν συνθήκες γκρίνιας το περασμένο διάστημα. Ο ένας (Μπέντο) γιατί η ομάδα του δεν απέδιδε ωραίο ποδόσφαιρο και γενικά διότι οι νίκες του Ολυμπιακού μοιάζουν καχεκτικές. Ο έτερος (Μιλόγεβιτς) διότι η εικόνα του Πανιωνίου πόρρω απέχει από αυτή που φαντάζονται οι διοικούντες. Αλήθεια, τώρα τι λένε όλοι οι επικριτές των δύο τεχνικών;

Ο Μπέντο σαφώς και δεν είναι ο καλύτερος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Δείχνει όμως αξιοθαύμαστη σοβαρότητα, παρουσιάζεται μετριοπαθής στις δηλώσεις του, δεν ακούει τι λέει ή τι ζητεί ο κόσμος και φροντίζει να ακολουθεί τη δική του ρότα. Παράλληλα, χρησιμοποιεί νέους με αποκορύφωμα την εξέλιξη που εμφανίζουν οι Μανθάτης , Ανδρούτσος. Επονται και άλλοι. Επιτέλους, ας αποφασίσουν στο Λιμάνι τι πραγματικά θέλουν. Γιατί ο άνθρωπος και εντυπωσιακά αποτελέσματα έφερε στα ντέρμπι και δίνει χρόνο στους πιτσιρικάδες, μια κομβική επένδυση της διοίκησης Μαρινάκη.

Οσο για τον Μιλόγεβιτς, μπορεί να μην αρέσει όσο ο Ουζουνίδης ούτε να έχει το επικοινωνιακό γκελ άλλων κόουτς. Εφερε ωστόσο χωρίς τυμπανοκρουσίες δεύτερο τον Πανιώνιο, πέρασε η ομάδα του σαν σίφουνας από έδρες όπως αυτή της Ξάνθης ή (χθες) του Αγρινίου και το κυριότερο, παρά τις απουσίες, βλέπουμε μια ταυτότητα στην ενδεκάδα. Αν δεν τον θέλουν, μπορούν να τον διώξουν. Το έχουμε δει πολλάκις στις ελληνικές ΠΑΕ. Αυτό που σπάνια συναντάμε είναι σχέδιο και εμπιστοσύνη σε κάποιον που κρατά ψηλά μια σημαία.

Μάνταλος

Κινήσεις που μαρτυρούσαν απειρία από έναν κατά τα άλλα πολύπειρο ρέφερι. Τι ακριβώς έκανε στη φάση με το φάουλ-ορισμό της κόκκινης του Λισγάρα; Γιατι περίμενε τόσο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο; Θα έπρεπε να ενεργήσει γρήγορα, να μπει ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές με την κάρτα ανά χείρας και εκεί θα τελείωναν, πιθανότατα, όλα.

Πειράματα

Θα μπορούσαμε με άνεση να παραθέσουμε ονόματα. Κετσπάγια, Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Ντίας, Μεληκιώτης, Μοράις. Ολοι αυτοί ισοδυναμούν, για διαφορετικούς λόγους, με στοιχήματα. Τα βάζει η διοίκηση, ποντάρει πάνω τους ο Μελισσανίδης και όλοι ελπίζουν κάτι να κερδίσουν. Τα περισσότερα μοιάζουν ήδη χαμένα. Κυρίως γιατί γίνονται με τη μορφή της μόνιμης επιλογής. Στοίχημα βάζεις αν θέλεις να ενισχύσεις κάτι, αν επιδιώκεις να γλιτώσεις από κάπου χρήματα, όχι ως στρατηγική κίνηση. Στην ΑΕΚ τα μπέρδεψαν. Με αποτέλεσμα να εξοικονομούν χρήματα, αλλά να δυσκολεύονται να φτιάξουν ομάδα. Δεν λέει κάποιος πως πρέπει να επανέλθουν στις περιόδους διασπάθισης χρημάτων, μοιάζει όμως οξύμωρο να αδυνατούν να προσεγγίσουν μια επιλογή της προκοπής.

Γάμος

Αμφιλεγόμενη η Κάστερ Σεμένια, συζητήσιμες και οι κινήσεις της. Ντύθηκε σαν πρίγκιπας και μία ημέρα μετά τα 26α γενέθλιά της παντρεύτηκε την ηλικίας 30 ετών σύντροφό της που φορούσε λευκά ρούχα, κάτι σαν νυφικό! Η τελετή έγινε στην Πρετόρια και η χρυσή ολυμπιονίκης στον στίβο (800 μέτρα) δεν σταματούσε να χαμογελά.