Αυτό που αποδεικνύεται πολλάκις είναι ότι ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής έχει τον πρώτο (και τελευταίο, προφανώς) λόγο στη μεταγραφή του. Αν πιέσει, το πιθανότερο είναι να καταφέρει να ικανοποιηθεί και εντέλει να περάσει το δικό του, βρίσκοντας αλλού στέγη. Το είδαμε στην περίπτωση του Γκάρι Ροντρίγκες, ενός επιθετικού που τόσα πρόσφερε στον ΠΑΟΚ και η ποιότητά του ήταν ολοφάνερη. Τι έκανε ο εξτρέμ; Μόλις τον πλησίασε η Γαλατά, πίεσε με τον τρόπο του τον ΠΑΟΚ και στο φινάλε εξασφάλισε το διαζύγιο. Βρήκε καλύτερους όρους συνεργασίας στην Τουρκία, οι συνθήκες και τα χρήματα ήταν ανώτερα σε σύγκριση με όσα εισέπραττε στην Τούμπα, οπότε το αποφάσισε. Το σκριν του ατζέντη του ασφαλώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη φυγή, άρα ουδεμία έκπληξη η συναίνεση του ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν, όταν ο Γιάγια Τουρέ ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό, καμιά δύναμη δεν μπορούσε να τον κρατήσει στο Λιμάνι. Τα δυνατά χαρτιά δύσκολα τα συγκρατείς –γλιστρούν σε άλλο ποδοσφαιρικό τραπέζι με απίστευτη ευκολία. Ο Ροντρίγκες είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα των ημερών. Μόνο αν κάποιος φροντίσει να ανανεώσει νωρίτερα τη σύμβαση με έναν παίκτη μπορεί να ανατρέψει μια κατάσταση. Κάτι που δεν έκανε ο Πανιώνιος με τον Ανσαριφάρντ, για να πάμε σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχει και ίσως ο ίδιος να επιθυμεί την παραχώρηση του κυνηγού.

Προπονητές

Σε τι επιλογή θα πάει, λοιπόν, η ΑΕΚ για αντικαταστάτη του Μοράις; Οσο και να μην το επιβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι, ο κόουτς μοιάζει με τελειωμένη υπόθεση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο νέος τεχνικός να κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, κάτι που κατά σύμπτωση συνέβη και την περασμένη σεζόν με τον Γκουστάβο Πογέτ. Πάντως, το να βρει κόουτς με βαρύ βιογραφικό φαντάζει κομματάκι δύσκολο, εκτός πια αν η ΠΑΕ έχει διάθεση να σπρώξει χρήμα στην αγορά. Μετά την αναβολή του ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, ίσως ο Μοράις να βρέθηκε το περασμένο Σάββατο για τελευταία φορά στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ταλέντο

Ταλέντο με προοπτικές είναι ο Ανταμ Τζανετόπουλος. Ο Δέλλας τον είχε περί πολλού κατά την κοινή τους θητεία στην ΑΕΚ και οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι πάσχισε πολύ προκειμένου να τον εξελίξει. Είτε βάζοντάς τον σε θέση αμυντικού χαφ είτε θέλοντας να τον καθιερώσει σε ρόλο στόπερ. Τελικά, ο Τζανετόπουλος κλήθηκε ακόμη και στην Εθνική, αλλά μετά την απόλυση του έλληνα κόουτς έχασε τον δρόμο του και παγιώθηκε η παρουσία του στην εξέδρα. Τώρα μετακομίζει ως δανεικός, πιθανότατα στον Ηρακλή.

Νίνης

Νέος σταθμός στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια, που δεν διεκδικεί βέβαια δάφνες, είναι η Μαλίν. Το άλλοτε golden boy του Παναθηναϊκού και του εγχώριου ποδοσφαίρου μετακινήθηκε από τη Σαρλερουά και θα έχει στο εξής συμπαίκτη του τον Κολοβό. Ευκαιρία για restart, αλλά πόσες φορές, αλήθεια, θα πούμε αυτή την έκφραση για τον Σωτήρη;