Το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός γνώρισε στο ΣΕΦ μια σκληρή ήττα, διότι ήταν η έκτη σερί σε ματς με τον Ολυμπιακό και επειδή η απόδοση του ήταν ίσως η χειρότερη επί ημερών Τσάβι Πασκουάλ. Ετσι, έχοντας στην Ευρωλίγκα συνολικά δύο ήττες που δοκίμασαν τον χαρακτήρα τους, οι Πράσινοι ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Με την ελληνική σύνθεση για τελευταία φορά –μιας και μετά την πιο γελοία απόφαση του ΕΣΑΚΕ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος αίρεται ο περιορισμός των μη Κοινοτικών στο σύνολο των έξι ξένων που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα –ο Παναθηναϊκός έκανε για 30 λεπτά αυτό που έπρεπε και πήρε τη νίκη, μολονότι επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να επιστρέψει από το -21 π. (33-54 στο 29′) και να φανεί απειλητικός στο τελευταίο λεπτό του ματς.

Ο Τσάβι Πασκουάλ λοιπόν άφησε στην Αθήνα τον Κένι Γκάμπριελ και τον πιο σταθερό, αξιόπιστο και πολυσύνθετο παίκτη που διαθέτει, τον Κέι Σι Ρίβερς, και προσδοκούσε ότι οι παίκτες του θα απέδιδαν καλύτερο μπάσκετ, με ομαδικότητα και περισσότερες συνεργασίες από ό,τι στο ΣΕΦ. Η παραγωγικότητα των ασίστ αυξήθηκε κατά μία μονάδα (10), το παιχνίδι στο low-post δεν προστέθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό (ο Μπουρούσης σε 20 λεπτά έμεινε στους 2 π. με 1/2 δ. και 0/1 τρ.) όπου αποδείχθηκε πως ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, παρότι άστοχος στο ΣΕΦ, είναι ικανός να βοηθήσει.

Ωστόσο με ατού την άμυνα, με μπροστάρη τον Νικ Καλάθη που μεταμορφώθηκε σε σχέση με το ματς της Παρασκευής, πολύ καλό τον Σίγκλετον που ήταν παρών-απών στο ΣΕΦ και εξαιτίας της απίστευτης αστοχίας των γηπεδούχων από τα 6,75 μ. στο πρώτο μέρος (μόλις 8% με 1/13 σουτ), ο Παναθηναϊκός έχτισε μια διαφορά που τον έκανε να αντιμετωπίσει με χαλαρότητα την τελευταία περίοδο. Ο ΠΑΟΚ, με τον νεοαποκτηθέντα Μακ Φάντεν αύξησε από το 8% στο 70% (7/10 τρίποντα στο δεύτερο μέρος), τρόχισε τη διαφορά και 20” πριν από τη λήξη πλησίασε σε απόσταση μιας κατοχής (65-68). Ο Σίγκλετον ήταν ψύχραιμος στις βολές (13/14 συνολικά και 15 π. με 13 ρ. συγκομιδή) και οι Πράσινοι πήραν τη νίκη.