Με μια βαλίτσα στο χέρι θα συνεχίσουν να βρίσκονται και τις επόμενες ημέρες παίκτες και προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού μέχρι να ολοκληρωθεί το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων παιχνιδιών εκτός έδρας.

Από την Ξάνθη, όπου αγωνίστηκαν την Κυριακή, τώρα ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για το ματς Κυπέλλου με τον Αρη, στη συνέχεια θα πετάξουν στα Χανιά για τον εξ αναβολής αγώνα της 11ης αγωνιστικής με τον Πλατανιά και, τέλος, θα πάνε στην Τρίπολη για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου κόντρα στον Αστέρα.

Εναν άτυπο μικρό γύρο της Ελλάδας θα κάνουν δηλαδή οι πρωταθλητές, διανύοντας μέσα σε ένα δεκαήμερο συνολικά 3.458 χιλιόμετρα (!) πριν αγωνιστούν και πάλι στην έδρα τους με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα. Ενώ υπάρχει μέσα στον Ιανουάριο και ένα ακόμα ταξίδι στη Βέροια (πάνω από 1.000 χιλιόμετρα μετ’ επιστροφής) στον πιο επιβαρημένο μήνα της σεζόν για τους πρωταθλητές.

Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων, Πάουλο Μπέντο, για αυτά τα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν ζήτησε από τους παίκτες του να εμφανιστούν ακριβώς όπως στην Ξάνθη, όπου κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπειτα από αρκετό καιρό η άμυνα των πρωταθλητών δεν ανησύχησε σοβαρά, όταν σε κάθε προηγούμενο παιχνίδι δεχόταν 2-3 τετ α τετ στην πλάτη της από τον εκάστοτε αντίπαλο.

Τυχερός στάθηκε, πάντως, ο Σεμπά που δέχθηκε το αντιαθλητικό (με τις τάπες) χτύπημα από τον Λισγάρα. Ο Βραζιλιάνος, που αποβλήθηκε επίσης γιατί αντέδρασε και έσπρωξε τον Σολτάνι (ο οποίος όμως τον προκαλούσε μιλώντας από πάνω του την ώρα που ο παίκτης έκλαιγε), υπέστη τελικά κάκωση έξω μηριαίου κονδύλου αριστερού γόνατος. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, απλά τις επόμενες ημέρες θα ακολουθεί συντηρητική προπόνηση.

Στα μεταγραφικά, ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος επιμένει ότι δεν θέλει την απόκτηση στόπερ, περιμένει να δει την εξέλιξη με τον Πάρντο που ήταν κοντά στον δανεισμό του στη Ναντ, αλλά δεν τα έχει βρει απόλυτα στο οικονομικό με τη γαλλική ομάδα. Πάντως, ακούγεται ότι οι ερυθρόλευκοι κινούνται για την απόκτηση του Σισοκό, αριοστερού μπακ της Αστον Βίλα. Από εκεί και πέρα, όταν ολοκληρωθούν όλες οι αποδεσμεύσεις και οι δανεισμοί, θα συζητηθεί το θέμα για την πιθανή μεταγραφή ή μεταγραφές, που ουσιαστικά θα παίξουν τον ρόλο τους (εφόσον βρεθούν ποιοτικοί παίκτες) κυρίως στην ευρωπαϊκή πρόκληση του Ολυμπιακού και τα δύο παιχνίδια με την Οσμάνλισπορ.