Εστω και με την ψυχή στο στόμα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είδαν άσπρη μέρα. Οχι μόνο λόγω του (σπάνιου) λευκού τοπίου στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες της Λεωφόρου –αποτέλεσμα της έντονης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την Κέρκυρα -, αλλά κυρίως χάρη στο λυτρωτικό γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο που έσπασε τον πάγο καθώς ήδη ακούγονταν αποδοκιμασίες από τους λιγοστούς φίλους των Πρασίνων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Το Τριφύλλι, έπειτα από δύο σερί γκέλες με Λάρισα (0-0) και Πλατανιά (1-0), άνθισε στον χιονιά και ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, έστω κι αν προβλημάτισε για ακόμη μία φορά με την αγωνιστική παρουσία του.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ. Το παραδέχθηκε και ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος τόνισε ότι «πάντα στο τέλος σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά στο παιχνίδι μας». Τουλάχιστον όμως, τούτη τη φορά δεν είχε παράπονα (και ορθώς) για τη διάθεση, το πάθος και τη μαχητικότητα των παικτών του, οι οποίοι έκαναν κατάθεση ψυχής στο χορτάρι της Λεωφόρου, που με την έναρξη του ματς ήταν καταπράσινο αλλά μετά το 45′ χάθηκε στα χιόνια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργήσει τους τελευταίους τρεις μήνες στην έδρα του. Οι Πράσινοι για έβδομο σερί παιχνίδι στη Λεωφόρο δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου!

ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ. Η μοναδική φορά που το Τριφύλλι απείλησε στη διάρκεια του σαρανταπεντάλεπτου ήταν με «κεραυνό» του Κουρμπέλη έξω από την περιοχή, που όμως κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟ να έχει μόλις μία τελική προσπάθεια μέχρι το 82′ (με σουτ του Λουντ) και την Κέρκυρα να απειλεί για πρώτη φορά στο 80′ με τον Ζορμπά. Εν τέλει η λύση δόθηκε από μια στατική φάση στο 83′, όταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος εκτέλεσε κόρνερ και ο κρανοφόρος Λέτο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας. Η παγωνιά πάντως παρέμεινε για τους Πράσινους, που βρίσκονται στο -12 από τον προπορευόμενο Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής (69′ Παν. Βλαχοδήμος), Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86′ Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (90′ Ρέις), Μπεργκ.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ζαραδούκας, Βενέτης, Ιωάννου, Ανδρεόπουλος (86′ Γκόμες), Σιόντης, Γεωργίου (90′ Παμλίδης), Ζορμπάς, Κόντος (69′ Επστάιν), Ντουαλά.

Ο ΠΟΠΑ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη της Στεάουα Βουκουρεστίου Τζίτζι Μπεκάλι, «ο Αντριαν Πόπα θα μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό με ένα εκατ. ευρώ». Τάδε έφη μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του ρουμανικού ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Digisport. Ο Πόπα, του οποίου το συμβόλαιο με τη Στεάουα λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι 28 ετών, αγωνίζεται ως εξτρέμ (κυρίως στη δεξιά πτέρυγα) και είναι 21 φορές διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας. Με βάση πάντως την παρούσα (δύσκολη) οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μοιάζει απίθανο να δοθούν τέτοια ποσά για μεταγραφές.