«Λυπάμαι που κάποιοι από την Μπαρτσελόνα δεν βρίσκονται εδώ μαζί μας, αλλά είναι κατανοητό».

Ακόμα και στις βραβεύσεις του ο Κριστιάνο Ρονάλντο φροντίζει να πετά το γάντι στον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα.

Κατά τη σύντομη ομιλία του μετά την παραλαβή του βραβείου Best που καθιέρωσε από φέτος η FIFA για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξαπέλυσε τα βέλη του προς τους Μπλαουγκράνα. Αιτία, η αιφνιδιαστική απόφασή τους χθες το πρωί να απέχουν από την τελετή οι Μέσι, Σουάρες, Ινιέστα και Πικέ, οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί στην κορυφαία ενδεκάδα του 2016 από τη FIFPro.

Ο Μέσι ήταν, επίσης, μαζί με τον Γάλλο Γκριεζμάν οι αντίπαλοι του Ρονάλντο στην τελική επιλογή για την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη του κόσμου. Προφανώς ο Αργεντινός και οι υπόλοιποι παίκτες της Μπάρτσα έγιναν αποδέκτες της διαρροής για το ποιος θα είναι τελικά νικητής και με πρόφαση τον αγώνα Κυπέλλου με την Μπιλμπάο, την Τετάρτη, αποφάσισαν να αναβάλουν το ταξίδι στη Ζυρίχη αιφνιδιάζοντας αλλά και εξοργίζοντας τη FIFA. Για την ιστορία, ο Μέσι κατετάγη δεύτερος και ο Γάλλος τρίτος.

Αν το ποδοσφαιρικό 2016 είχε ονοματεπώνυμο, αυτό θα ήταν σίγουρα «Κριστιάνο Ρονάλντο».

Η απονομή του νέου βραβείου από τα χέρια του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο αποτελεί τον έκτο τίτλο σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο για τον CR7 για το 2016 μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, του Euro, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, του Κορυφαίου Παίκτη της UEFA και της Χρυσής Μπάλας.

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη λοιπόν η δήλωση του Ρονάλντο πως δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη χρονιά. «Το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου. Εχω πολλές αμφιβολίες, αλλά στο τέλος νομίζω πως τα τρόπαια μιλούν από μόνα τους».

Ο Ρονάλντο ολοκλήρωσε τη χρονιά με 55 γκολ σε 57 αγώνες με τη Ρεάλ και την Εθνική Πορτογαλίας. Ο Πορτογάλος προσήλθε στην τελετή συνοδευόμενος από τη νέα του αγαπημένη Τζορτζίνα Ροντρίγκεθ, η οποία αντικατέστησε ουσιαστικά την Ιρίνα Σάικ.

Η Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, ενώ στον Κλάουντιο Ρανιέρι που οδήγησε πέρυσι τη Λέστερ στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου προπονητή.