Παγοθραυστικό Ιντέγε έσπασε τον πάγο στην Ξάνθη και άνοιξε το δρόμο στον Ολυμπιακό για τη μεγάλη νίκη (2-0) που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο, αν και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος!

Η θερμοκρασία στα Πηγάδια ήταν στο -4, αλλά οι πρωταθλητές φρόντισαν να την κατεβάσουν ακόμα περισσότερο για τους αντιπάλους τους, αφήνοντας πλέον στους -12 την Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό (εφόσον επικρατήσει σήμερα στο γήπεδό του της Κέρκυρας), στους -16 την ΑΕΚ και στους -17 τον ΠΑΟΚ!

Αν, και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτός ο Ολυμπιακός, που είναι αγωνιστικά ο πιο «φτωχός» επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη (μια ματιά στην ευρωπαϊκή του πορεία θα σας πείσει εύκολα με βάση τους αντιπάλους και τα αποτελέσματα), μόνο από τον εαυτό του θα μπορούσε να κινδυνεύσει σε αυτό το πρωτάθλημα καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό τους.

Οι πρωταθλητές ήταν ρεαλιστές στην Ξάνθη, με τον Πάουλο Μπέντο αυτή τη φορά να μη ρισκάρει στην άμυνά του και να βάζει Μάριν μαζί με Φορτούνη παίρνοντας την κατοχή (73% στο πρώτο μέρος).

Το ενδιαφέρον ήταν στην κόντρα των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος (Γιουνές – Ιντέγε), με τον δεύτερο να επικρατεί, χτυπώντας στο 38′ καθώς από την πάσα του Σεμπά εκτέλεσε αμέσως για το 1-0 της ομάδας του.

Οι πρωταθλητές θα μπορούσαν βέβαια να είχαν προηγηθεί νωρίτερα, από το 10′, όταν στη σέντρα του Φορτούνη και στην κεφαλιά του Ιντέγε η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Χατζητερζόγλου που είχε απόλυτη αντίληψη της φάσης. Ο διαιτητής Μάνταλος, όμως, αντί να δώσει το ξεκάθαρο πέναλτι (μόλις δύο πήρε ο Ολυμπιακός μέσα σε όλο το 2016 εντός και εκτός έδρας!), έδειξε «παίζετε».

Στο 58′ μάλιστα μετά το δολοφονικό τάκλιν του Λισγάρα στον Σεμπά (είναι τυχερός που συνεχίζει το ποδόσφαιρο) ο Μάνταλος, αντί να τρέξει με την κόκκινη στο χέρι, περίμενε πρώτα να γίνει ο κακός χαμός και μετά απέβαλε –σωστά –και τον Σεμπά που έσπρωξε τον Σολτάνι, αλλά είδε μόλις μια κίτρινη στον Μποτία στη γενική σύρραξη που επικράτησε, ενώ τουλάχιστον άλλοι 2-3 παίκτες έπρεπε να πάρουν κάρτα. Τουλάχιστον ο Λισγάρας πήγε μετά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Μιλιβόγεβιτς σφράγισε τη νίκη με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ (88′).

«Η καλή προετοιμασία μας έφερε τη νίκη. Πλέον είμαι έτοιμος να παίξω και πάλι σε διαγωνισμό τριπόντων με τον Λοτζέσκι, τον οποίο έχω νικήσει κάποιες φορές» τόνισε στη Nova ο λάτρης του μπάσκετ Ιντέγε, που την Παρασκευή πανηγύρισε στο ΣΕΦ τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Γουάλας (77′ Παπαστεριανός), Καρασαλίδης, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Σολτάνι, Βασιλακάκης (82′ Ορφανίδης), Τριάδης (77′ Νιέτο), Λουσέρο, Γιουνές.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Βιάνα, Μποτία, Μαρτίνς (90’+ Μπουχαλάκης), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (84′ Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (66′ Μανθάτης), Ιντέγε.