Σας είχα υποσχεθεί περισσότερες λεπτομέρειες από το προχθεσινό πάρτι του βενιζελικού Κύκλου. Οι «πράκτορές» μου είδαν εκεί σχεδόν όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (οι σχολαστικοί που κρατούν απουσιολόγια έλεγαν ότι δεν είδαν τον Ανδρέα Λοβέρδο).

Είδαν στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος. Της μεταμοντέρνας συνιστώσας του που σταδιοδρομεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά και καθηγητές και τεχνοκράτες της παλαιότερης φρουράς.

Ηταν επίσης παρόντες αστέρες της κεντροαριστερής περιφέρειας, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Χρήστος Χωμενίδης.

Πηγαδάκια

Κοντά στο τέλος της γιορτής, ο ίδιος ο Βενιζέλος βρέθηκε, όπως παλιά, σε φοιτητικό κύκλο. Σε παρέα μεταπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Βρετανίας και έχουν βρεθεί πολιτικά κοντά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Λεπτομέρειες για όσα ειπώθηκαν σε πηγαδάκια παλαίμαχων των τελευταίων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να μοιραστώ. Μπορώ απλώς να πω ότι οι αφηγήσεις που ακούστηκαν –για ευτράπελα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και τις πιο δραματικές στιγμές του πρώτου και του δεύτερου Μνημονίου –θα μπορούσαν να γεμίσουν εύκολα δυο-τρεις τόμους απομνημονευμάτων.