Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέθεσε χθες μία ώρα στον Αλέξη Τσίπρα και άλλη μία στον Αντώνη Ρέμο. Η είδηση ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής και κριτής σε τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό δρασκέλισε το κατώφλι της γαλάζιας έδρας στην Πειραιώς για να μεταφέρει πολιτικές σκέψεις και κοινωνικούς προβληματισμούς στον πρόεδρο της ΝΔ, προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις νεότερες ηλικίες των οννεδιτών –εικάζω, ωστόσο, και ένα βραχυκύκλωμα στη στρατιά των εφήβων που παρακολουθούν το ανταγωνιστικό σόου, με τηλεκριτή τον Σάκη Ρουβά.

Ομολογώ ότι η προσπάθειά μου να συλλέξω λεπτομέρειες από τη συνάντηση είχε φτωχά αποτελέσματα. Ουδείς μπόρεσε να με διαβεβαιώσει αν ο Κυριάκος εξεδήλωσε προτίμηση ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Με ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι ο Ρέμος είναι πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης –συνεπώς, η επίσκεψη στην Πειραιώς είχε πολιτικό υπόβαθρο και δεν επρόκειτο για μια φιλική συνάντηση γνωριμίας. Κατόπιν αυτού, προεξοφλώ πως ανάμεσα σε άλλους σελέμπριτι που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τα ανανεωμένα γαλάζια ψηφοδέλτια, θα έχει από σήμερα θέση και ο Καβαλιώτης Αντώνης Πασχαλίδης –σε παρένθεση, Ρέμος. Με σχετική έπαρση, άλλωστε, οι πληροφοριοδότες μου φρόντισαν να επισημάνουν ότι οι σελέμπριτι ακολουθούν όποιον κερδίζει.

Να θυμίσω ότι ένα πολιτικό στίγμα είχε εκπέμψει και προ πενταετίας ο Ρέμος, όταν βρέθηκε σε συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος στο Ιδρυμα Κακογιάννης, την οποία είχε διοργανώσει ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης. Προ ημερών, μάλιστα, ο Ρέμος είχε συναντηθεί και με τον Νίκο Δένδια σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου –και δεν αποκλείω εκείνη η συνάντηση να συνδέεται με τη χθεσινή επίσκεψη στην Πειραιώς. Οσο για τους κακεντρεχείς που σπεύδουν να προδικάσουν μια επικράτηση του Ρέμου απέναντι στον Ρουβά σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου για τις γαλάζιες λίστες, άλλες εγκυρότατες πηγές με διαβεβαιώνουν ότι ήδη ο Κερκυραίος Σάκης έχει προλάβει τον Ρέμο, καθώς συνέφαγε πριν από τις γιορτές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε γνωστό σούσι μπαρ πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.

Στον Ευαγγελισμό

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε στις 8 χθες το βράδυ ο Κυριάκος στον Ευαγγελισμό, μακριά από κάμερες και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, καθώς η επίσκεψη έγινε γνωστή μετά από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μόλις επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά το Νοσ. Ευαγγελισμός σε ημέρα εφημερίας. Ενα σχόλιο μόνο: οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήρωες».