Ο Κώστας Γαβρόγλου μπορεί να ζητά συναινέσεις για τις αλλαγές που ετοιμάζει στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ωστόσο φαίνεται πως δύσκολα θα το επιτύχει. Το λέω γιατί από χθες η ΝΔ αποφάσισε να σηκώσει την αντιπαράθεση στην παιδεία με αφορμή τις μόνιμες προσλήψεις που προανήγγειλε (και) ο Γαβρόγλου για το 2017 –μετά τον καλό φίλο της στήλης, που πολύ της λείπει, τον Νίκο Φίλη, ο οποίος συνεχώς μιλούσε για 20.000 προσλήψεις σε βάθος τριετίας, τις οποίες ως γνωστόν ακόμα περιμένουμε…

Οι τομεάρχες Παιδείας της ΝΔ λοιπόν, ήτοι οι Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές Γιάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας, κατέθεσαν χθες ερώτηση στον Γαβρόγλου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει προχειρότητα και στον τομέα αυτόν. «Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού. Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη. Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν ανά βαθμίδα και ειδικότητα. Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις» είπαν.

Τι απάντησε ο Γαβρόγλου; Ε, αλήθεια είναι ότι στο θέμα των προσλήψεων εύκολα τρολάρεις τη Νέα Δημοκρατία: «Μόνο θυμηδία προκαλεί η ερώτηση. Προηγουμένως οφείλουν, έστω και με καθυστέρηση, να απολογηθούν, γιατί επί δικής τους διακυβέρνησης αποφάσισαν να απολύσουν 2.122 εκπαιδευτικούς και 1.500 σχολικούς φύλακες».

Εγώ απλά να προσθέσω ότι καλά τα τρολαρίσματα, αλλά αυτές τις προσλήψεις θα τις δούμε επιτέλους; Πόσες θα είναι; Και με ποιο δίκαιο σύστημα, ώστε να σταματήσει και η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ομάδων εκπαιδευτικών; Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν.