Το θέμα του προπονητή, το οποίο χειρίζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναζητώντας τον επόμενο καθώς έχει αποφασιστεί η απομάκρυνση του Ζοζέ Μοράις, δεν είναι το μόνο που καίει την ΑΕΚ, η οποία καλείται να δρομολογήσει μια σειρά από ανοιχτές υποθέσεις, πάντοτε με ορίζοντα την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν. Σε αυτές συγκαταλέγεται και ο φάκελος των ποδοσφαιριστών οι οποίοι μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το ποιοι εξ αυτών είναι απαραίτητοι για την ομάδα της ερχόμενης περιόδου. Ενας εξ αυτών, ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ Ροντρίγκο Γκάλο, είναι από τους παίκτες εκείνους που η διοίκηση της ομάδας επιθυμεί να διατηρήσει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Γι’ αυτό και εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα ο ατζέντης προκειμένου να συζητήσει με την Ενωση το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Κάτι που επί παραδείγματι δεν ισχύει με τον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος ενημερώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή της Ενωσης Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ότι με άνωθεν εντολή (Μελισσανίδης) δεν υπολογίζεται, οπότε καλό θα είναι εφόσον θέλει να αγωνίζεται, να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο διεθνής επιθετικός βρίσκεται σε συζητήσεις με την ισπανική Τενερίφη, ενώ φιλολογικό επί της παρούσης ενδιαφέρον προκύπτει και από ομάδες του Βελγίου. Υπάρχουν επιπλέον έξι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και για τους οποίους ακόμα δεν έχει γίνει η παραμικρή (θετική ή αρνητική) κίνηση. Οι κεντρικοί αμυντικοί Δημήτρης Κολοβέτσιος και Βασίλης Λαμπρόπουλος έχουν γενικά θετική παρουσία και οι περισσότερες φωνές είναι υπέρ της παραμονής τους.

Ο ήρωας των περυσινών ντέρμπι (σκόρερ και τριών εντός έδρας που έληξαν με 1-0 υπέρ της Ενωσης) απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, Ρόλαντ Βάργκας, είναι με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου. Θεωρείται ότι έχει ευπάθεια στους τραυματισμούς και γενικώς ότι δεν συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας όσο ο εκάστοτε προπονητής (πλην του Πογέτ) θα επιθυμούσε. Αποφάσεις πρέπει να παρθούν επίσης για τον βασικό αυτή την περίοδο φορ Τόμας Πέκχαρτ, τον δεξιό μπακ Μιχάλη Μπακάκη και τον τερματοφύλακα Ηλία Βούρα. Ο τελευταίος μάλλον φεύγει, καθώς ως τρίτος θα ενταχθεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι ο Τσιντώτας του Λεβαδειακού.