Υπάρχει ένα αξίωμα που αφορά τις μεταγραφές. Ανεξάρτητα με τις περιόδους. Οταν μια ομάδα εμφανίζεται «φορτωμένη» με ρευστό και διαφημίζει την ανάγκη της να ενισχυθεί, το πιθανότερο είναι να «τρώει πόρτα» στις αρχικές επαφές που κάνει. Συνέβη με την περίπτωση του ΠΑΟΚ και του ΑΠΟΕΛ. Οπως ελέχθη αρμοδίως, στο ταξίδι του ο Μίχελ πρόσφερε περί το 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Πιέρρου Σωτηρίου, δηλαδή του καλύτερου ποδοσφαιριστή των Κυπρίων. Ο ΑΠΟΕΛ δεν καιγόταν να τον δώσει, γνώριζε άριστα πως στην Τούμπα ήθελαν να καλύψουν πάση θυσία το κενό του Ροντρίγκες και να κατευνάσουν την γκρίνια των οπαδών, οπότε είπαν ένα «όχι». Θα επανέλθει ο ΠΑΟΚ; Αν όντως θέλει τον Σωτηρίου, προφανώς ναι. Το σίγουρο είναι πως άνοιξε ένας δίαυλος επαφών που θα συνεχιστεί. Με τη διαφορά ότι όλοι γνωρίζουν πως ο Ιβάν φυσάει το χρήμα, άρα είναι κομματάκι δύσκολο να πουλήσουν τα ασημικά τους κοψοχρονιά. Αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει να ενισχυθεί, δεν βάζει γκολ ούτε με αίτηση και βγαίνει στις αγορές με τον πλέον δυναμικό τρόπο.

Γκάρι

Για να μείνουμε στον ΠΑΟΚ, ο Ροντρίγκες πωλήθηκε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ και η τέως ομάδα του διατηρεί ένα ποσοστό της τάξης του 20% για μεταπώληση του άσου. Οσο για τις ετήσιες αποδοχές του παίκτη, από το καλοκαίρι και μετά θα εισπράττει κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ! Οντως, ήταν όνειρο ζωής να ενταχθεί στο δυναμικό της Γαλατά!

Λέτο

Ουδείς αμφιβάλλει ότι πρόκειται για έναν άκρως αξιόπιστο επιθετικό. Υψηλής κλάσης, για να είμαστε ακριβείς. Πότε όμως; Προφανώς όλο αυτό σχετίζεται με το παρελθόν, με τη θητεία του στον Ολυμπιακό αλλά και με την εντυπωσιακή πρώτη του παρουσία στον Παναθηναϊκό. Εκτοτε, ο αργεντινός στράικερ έκανε βήματα προς τα πίσω, πήρε κιλά, έχασε την ταχύτητα που τον διέκρινε και πασχίζει να βρει θέση στο αρχικό σχήμα. Το γκολ του Σέμπα κόντρα στην Κέρκυρα έφερε ξανά στο προσκήνιο τις όποιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ανεξάρτητα με αυτές, το ζήτημα είναι να γίνονται σε ρεαλιστικές βάσεις, όχι μόνο για την τωρινή αξία ενός παίκτη, αλλά και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν.

Σπανούλης

Με τον Παναθηναϊκό (Ευρωλίγκα) αγωνίστηκε κανονικά, στην Εύβοια για την Α1 δεν πήγε, οπότε το ζήτημα είναι αν θα αγωνιστεί με την Μπαρτσελόνα. Τι θα αποφασιστεί για τον κάπτεν του Ολυμπιακού; Αν δεν βλέπαμε μπροστά μας το παιχνίδι Κυπέλλου της Δευτέρας, το νοκάουτ στο ΣΕΦ, τότε θα βάζαμε και στοίχημα για την παρουσία τού μίστερ ασίστ στη Βαρκελώνη. Μάλλον, όμως, οι αρμόδιοι μετρούν τα κουκιά και προτιμούν να τον έχουν πανέτοιμο στο ραντεβού που εν πολλοίς κρίνει μια κούπα.

Κύπελλο

Με γκολ των Καλτσά (39’) και Κώτσιρα (50’) ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα (2-0) από τα Τρίκαλα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Να τονιστεί ότι αναβλήθηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών τόσο ο σημερινός αγώνας Αρη – Ολυμπιακού όσο και ο αυριανός Λαμίας – Ατρομήτου. Σήμερα θα παίξουν Ξάνθη – ΟΦΗ, Πλατανιάς – Γιάννινα και Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ.