Ενα χοντρό αστείο με το οποίο κανείς δεν γέλασε. Στην πρόσφατη παρουσίαση της Χρυσής Μπάλας στους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, παραβρέθηκαν και οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου που είχαν φορέσει τη λευκή φανέλα. Ετσι συναντήθηκαν ο Μάικλ Οουεν και ο Ρονάλντο το Φαινόμενο, που ήταν εμφανώς υπέρβαρος.

Ο Οουεν έγραψε λίγο αργότερα στο twitter: «Νόμιζα πως είχα βάλει κιλά, μέχρι που είδα τον παλιό μου συμπαίκτη Ρόνι!».

Κάποιοι το βρήκαν αστείο το σχόλιο και κυρίως ο ηλεκτρονικός Τύπος. Αυτός που σίγουρα δεν γέλασε ήταν ο Ρονάλντο που δήλωσε ετεροχρονισμένα, μετά την εκδήλωση της FIFA στη Ζυρίχη: «Εχω σοκαριστεί για το πόσο σημαντικά μπορεί να είναι τα κιλά μου σ’ αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Δεν μπορώ να το καταλάβω για να είμαι ειλικρινής».

Ο Ρονάλντο ενοχλήθηκε τόσο από το σχόλιο του Οουεν ώστε δεν του ξαναμίλησε. Τη συμπαράστασή του στο Φαινόμενο εξέφρασε και ο συμπατριώτης και άλλοτε συμπαίκτης του Ρομπέρτο Κάρλος: «Δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους αστεία. Ο Ρονάλντο είναι πολύ καλός μου φίλος και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το θέμα με τον Ρονάλντο δεν είναι το σώμα του αλλά η καρδιά του. Εχει πολύ μεγάλη καρδιά».

Αποκλεισμός για την Παρτίζαν

«Μην πηγαίνετε στη Σερβία» προειδοποιούσε τους παίκτες η Διεθνής Ενωση των ποδοσφαιριστών (FIFPro) λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούν στις σερβικές ομάδες. Εκατοντάδες παίκτες μένουν απλήρωτοι και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ στο 68% όσων πληρώνονται οι αμοιβές τους καταβάλλονται με καθυστέρηση.

Ο τριετής αποκλεισμός της Παρτίζαν Βελιγραδίου από τα Κύπελλα Ευρώπης, που της επέβαλε χθες η UEFA για χρέη ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο κοινωνικής ασφάλειας και στην εφορία της Σερβίας, έρχεται ως απότοκο των συστάσεων της FIFPro.

Ο τριετής αποκλεισμός θεωρείται από τις πλέον βαριές ποινές που μπορεί να επιβάλει η UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ωστόσο, σημείωσε ότι η Παρτίζαν έχει παραβεί τους κανόνες για απλήρωτα χρέη τρεις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.