Θα μπορούσε να είναι και σημαδιακό το γεγονός ότι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1991. Λίγες μέρες αργότερα, στις 29 Μαΐου στο Σαν Νίκολα του Μπάρι, ο Ερυθρός Αστέρας με το πέναλτι του Ντάρκο Πάντσεφ στεφόταν για πρώτη φορά και μοναδική ώς σήμερα πρωταθλητής Ευρώπης (5-3 τη Μαρσέιγ στα πέναλτι).

Στον Ερυθρό Αστέρα πρωτοκαθιερώθηκε και έγινε περισσότερο γνωστό το ταλέντο του όταν έπαιξε βασικός στην πρώτη του κιόλας χρονιά (2012-13), όπου δεν έμελλε να στεριώσει κάνοντας τη μεταγραφή στην Αντερλεχτ και μετά στον Ολυμπιακό (αρχικά με τη μορφή δανεισμού).

Το γεγονός ότι δεν έμενε σε κάποια ομάδα παραπάνω από έναν χρόνο ήταν απόλυτα δικαιολογημένο καθώς οι εμφανίσεις του και η βελτίωσή του ήταν τέτοιες, που έπαιρνε άμεσα μεταγραφή. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει στεριώσει στον Ολυμπιακό, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 και ενώ τον είχε αγοράσει πλέον από την Αντερλεχτ τού έκανε τετραετές συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Μα από την πρώτη στιγμή (έκανε ντεμπούτο με Μίτσελ) ήταν ο αγαπημένος παίκτης του προπονητή, σε σημείο κάποιες φορές –στην αρχή –να έχει παρεξηγηθεί στου Ρέντη από συμπαίκτες του ως το «σπασικλάκι της τάξης».

Δεν ήταν όμως έτσι και το κατάλαβαν σύντομα και οι συνάδελφοί του ποδοσφαιριστές. Το γεγονός ότι έχει γίνει μάλιστα ο αρχηγός του Ολυμπιακού με την αποδοχή των συμπαικτών του λέει πολλά για τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Αλλωστε οι προπονητές δεν τον ήθελαν μόνο επειδή ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να ακολουθήσει τις οδηγίες τους κατά γράμμα, αλλά κυρίως γι’ αυτά που έκανε (και κάνει) μέσα στο γήπεδο.

Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, μπορεί κάποιος να συγκρίνει την εικόνα της ομάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκης (όπου ο Μίλι εξέτινε την ποινή του από κάρτες) και αμέσως μετά στο πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Ξάνθη με την ομώνυμη ομάδα. Μέρα με τη νύχτα ο Ολυμπιακός χωρίς και με Μιλιβόγεβιτς. Δεν ήταν μόνο ο Μίτσελ που τον είχε λατρέψει κσι τον καθιέρωσε αμέσως. Ο Περέιρα, όταν έφυγε για τη Φενέρμπαχτσε, ο μοναδικός παίκτης που προσπάθησε να πάρει από την πρώην ομάδα του ήταν ο Μιλιβόγεβιτς. Και σε αυτό δεν έπαιξε ρόλο μόνο ο κοινός (βέλγος) μάνατζέρ τους, ο Ενροτέ.

Ο Μίλι έχει σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών τόσο με τον Σίλβα όσο και φέτος με τον Μπέντο, ενώ πλέον έχει μάνατζερ τον «Ραϊόλα των Βαλκανίων», τον Αλβανοσέρβο Φάλι Ραμαντάνι, ο οποίος κινείται πολύ με Μπουντεσλίγκα και Πορτογαλία (έκανε τις μεταγραφές των Φέισα και Σάμαρη στην Μπενφίκα).

Γι’ αυτό άλλωστε οι Ερυθρόλευκοι δεν ασχολήθηκαν με την πρόσφατη πρόταση (κοντά στα 6 εκατ. ευρώ) της πρωταθλήτριας Αγγλίας Λέστερ.

Είναι δεδομένο ότι με τον χρόνο θα έρθουν πολύ πιο δελεαστικές προτάσεις και για τον Μίλι και για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ηδη έχει καθιερωθεί και στην Εθνική Σερβίας ως παρτενέρ του Μάτις (με κασέ στα 30 εκατ. ευρώ) αλλά απολαμβάνει τις μέρες του στον Ολυμπιακό, όπου πέτυχε και το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του (όπως είπε), το νικητήριο με τον ΠΑΟΚ στην εκπνοή.