Με το σώμα στη Βαρκελώνη αλλά το μυαλό στον κρίσιμο ημιτελικό Κυπέλλου της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (22.00 – ΕΡΤ2) στην Ισπανία την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αν κάποιος «καίγεται» για τη νίκη, αυτοί είναι ο Καταλανοί που χρειάζονται μεγάλο σερί στα 14 παιχνίδια που απομένουν για να μπορέσουν να μπουν στην προνομιούχο οκτάδα των πλέι οφ.

Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ελλάδος πήραν τα παιχνίδια που ήθελαν (Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό) και στα οποία πίεσε τον εαυτό του για να παίξει ο Βασίλης Σπανούλης με πρόβλημα στον προσαγωγό από το πρώτο κιόλας ημίχρονο του αγώνα με τους Τούρκους.

Πλέον δεν χρειαζόταν να ρισκάρει (μπορούσε πιο εύκολα –ιατρικώς –να παίξει απόψε απ’ ό,τι την περασμένη Παρασκευή με τους Πράσινους) και μετά την Κύμη δεν ταξίδεψε ούτε στη Βαρκελώνη, συνεχίζοντας την αποθεραπεία του και την προετοιμασία του για το σούπερ ντέρμπι της Δευτέρας.

«Οσο είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτό που πρέπει, η πίεση θα πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα που έχει ανάγκη από τις νίκες» υπενθύμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος αντίθετα θα χρησιμοποιήσει τον Κλαβέρ παρά τις ενοχλήσεις στο γόνατο, μίλησε για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα.