Με όπλο-ταυτότητα η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα έπληξε, όπως προέκυψε από εργαστηριακές εξετάσεις, προχθές το πρωί το λεωφορείο των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, καθώς χρησιμοποίησε το ταυτοποιημένο από προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης Καλάσνικοφ.

Ο ένοπλος και ο συνεργός του, ο οποίος έπαιξε βοηθητικό-υποστηρικτικό ρόλο, όπως δείχνει το υλικό από κάμερες, χρησιμοποίησαν συμβολικά το ίδιο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Καλάσνικοφ) με το οποίο μέλη της οργάνωσης είχαν κάνει στο παρελθόν ένοπλες επιθέσεις πάλι στο κτίριο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ (24 Μαΐου 2014) αλλά και στην πρεσβεία του Μεξικού στην Πλατεία Κολωνακίου (31 Ιουλίου 2016).

Η επιλογή του όπλου δεν είναι τυχαία και η οργάνωση στέλνει μήνυμα ότι μπαίνει δυναμικά στο πεδίο της τρομοκρατικής δράσης, χρησιμοποιώντας όπλο-ταυτότητα προκειμένου να υποδηλώσει παρουσία και συνέχεια στον κύκλο των επιθέσεων. Οι οποίες αναβαθμισμένες επιθέσεις είχαν πάλι ξεκινήσει από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ! Μέλη της ίδιας οργάνωσης, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, επιτέθηκαν με χειροβομβίδα στη φρουρά του κτιρίου της γαλλικής πρεσβείας απέναντι από τη Βουλή, παρακάμπτοντας τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και των ημερών εκείνων και της ειδικής αυτής περιοχής.

n Στις προχθεσινές ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ, να προσθέσω σήμερα και την ηρωική φωνή του αειθαλούς αγωνιστή Βασίλη Πριόβολου (Καπετάν Ερμής) που ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) δήλωσε ότι «οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας και των θεσμών της».