Το δριμύτατο ψύχος και οι άθλιες καιρικές συνθήκες δεν δημιούργησαν προβλήματα μόνο στους πολίτες, αλλά και στις ομάδες που κλήθηκαν να δώσουν μεσοβδόμαδα αγώνες Κυπέλλου. Από τα έξι παιχνίδια, μόνο δύο έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής και ουδείς γνωρίζει πότε θα οριστούν. Ποιος, όμως, ο λόγος ορισμένοι να μπουν σε ταλαιπωρία; Δεν θα μπορούσε η ΕΠΟ, φρονίμως ποιούσα, να αναβάλει όλα τα παιχνίδια ώστε να μην υπάρχει από κανέναν και για κανέναν λόγο παράπονο; Δεν γίνεται άλλοι να παίζουν, άλλοι να κάθονται και κάποιοι να κοιμούνται στα αεροδρόμια! Συνέβη με τον ΟΦΗ και η περιπέτεια της συγκεκριμένης ομάδας άρχισε από την Τρίτη με ματαιώσεις δύο πτήσεων από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ξάνθη για το ματς Κυπέλλου και συνεχίστηκε χθες το πρωί, όταν ούτε στις 07.00 κατάφεραν τα μέλη της αποστολής να απογειωθούν από τα Σπάτα. Για να βρεθούν στο αεροδρόμιο ξύπνησαν κοντά 4 το πρωί, ορισμένοι κοιμήθηκαν σε καθίσματα (!), αλλά τα αεροπλάνα δεν πέταξαν και τελικά επέστρεψαν στο Ηράκλειο με διαφορετικές πτήσεις. Μικρές ιστορίες που φανερώνουν αφενός πως η ζωή των αθλητών ενίοτε είναι δύσκολη και αφετέρου μαρτυρούν δυστοκία στον έγκαιρο προγραμματισμό.

Αιφνιδιασμός

Τι ήθελαν στον Πανιώνιο; Τον δικό τους Τσίπρα! Μάλλον τον αποκτούν, καθόσον ο φορ της Καλλιθέας, που έγινε γνωστός όταν πρόσφατα πέτυχε δύο γκολ εναντίον του Αρη, μετακομίζει το καλοκαίρι στην κοντινή γειτονιά. Νωρίτερα, προφανώς άμεσα, Πλατεία θα πιάσει ο Μουκτάρης, ένας κύπριος αμυντικός που ο τέως προπονητής του (Γκώνιας) επέμενε πως συγκαταλέγεται στους καλύτερους της κατηγορίας. Να δούμε, οι κυνηγοί κρυμμένων θησαυρών που κατοικοεδρεύουν στη Νέα Σμύρνη (Εβανς) θα δικαιωθούν για πολλοστή φορά;

Πάρντο

Στη Ναντ θα συνεχίσει, λοιπόν, την καριέρα του. Εξτρέμ με προσόντα αρκετά, δυναμικός, τον πίστεψε πολύ ο Σίλβα, όχι όμως και ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μπέντο. Η οψιόν αγοράς του από τους Γάλλους αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ –σίγουρα καθόλου άσχημα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Μεταγραφές

Κι όμως, δεν γίνονται κινήσεις μόνο για απόκτηση ποδοσφαιριστών. Κάθε άλλο. Η ΑΕΚ φροντίζει να παίρνει στελέχη για τις ακαδημίες της. Το έπραξε προ διετίας με τον Μπάμπη Ζελενίτσα, το κάνει και τώρα με τον Δημήτρη Μπαρμπαλιά για το σκάουτινγκ. Και οι δύο στον Ολυμπιακό εργάστηκαν επί σειρά ετών, άρα εκτιμούν στα Σπάτα ότι θα τους βοηθήσουν.

Τραυματισμοί

Προ μηνών, ο Τζέιμς (ΠΑΟ) έδωσε μπουνιά σε τζαμαρία και λάβωσε το χέρι του. Τώρα, ο Μόργκαν που έπαιζε σχεδόν μόνος του κόντρα στον Ολυμπιακό με την Κύμη (29 π.) αποδείχθηκε καβγατζής και έσπασε τον καρπό του χτυπώντας κάποιους σε συμπλοκή στο Γκάζι μαζί με τον συμπαίκτη του Ελ Αμίν. Αμφότεροι απολογούνται και πιθανώς θα αποτελέσουν παρελθόν. Απλά, είχε βγει από την Κύμη ότι ο Μόργκαν γλίστρησε στον πάγο και έσπασε το χέρι του, κάτι που αποδείχθηκε αναληθές.