Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη με τον Ανσαριφάρντ. Να προσεγγίσουμε την υπόθεση. Η πορεία του επιθετικού από το Ιράν σίγουρα είναι αξιοπρόσεκτη. Ηρθε άγνωστος στον Πανιώνιο και μέσα σε περίπου 18 μήνες κατάφερε να κάνει τον εαυτό του μήλον της Εριδος για τους ισχυρούς της Σούπερ Λίγκας. Η δεινότητά του στο γκολ; Η επιμονή του για δουλειά; Το πεσμένο επίπεδο του πρωταθλήματος και άρα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται; Ολα μαζί. Και ο Καρίμ κατέληξε στο Λιμάνι γιατί στον Ολυμπιακό θέλουν πάντα να αποκτούν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Απαγορεύοντας ουσιαστικά στους άλλους να ενισχυθούν στα σοβαρά. Ποιος έχασε παραπάνω; Ο ΠΑΟΚ. Μπήκε σε διαπραγματεύσεις, έκανε δελεαστική προσφορά, όπως όμως συνέβη και (πρόσφατα) με τον Σωτηρίου, έφαγε πόρτα. Τόσο δύσκολο είναι να βρει ελεύθερο κυνηγό; Η ΑΕΚ τον ήθελε, απέφυγε ωστόσο να το επικοινωνήσει και τελικά βγαίνει κερδισμένη αφού δεν χρεώνεται μεταγραφική που δεν έκανε. Οσο για τον Παναθηναϊκό, έχοντας ως όπλο τον Ουζουνίδη πίστεψε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον επιθετικό. Ματαιοπονία. Γιατί ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε σε μία ακόμη μεταγραφική υπόθεση πως κινείται με τον αέρα του νικητή, όπως ακριβώς στο χορτάρι.

Ομάρ

Αν τελικά δεν μείνει στον Ολυμπιακό και καταλήξει (εκ νέου) στην αγκαλιά του Σίλβα, προφανώς και θα αποδειχθεί πόσο εύθραυστη είναι η καριέρα ενός παίκτη. Κρέμεται σε μια κλωστή. Ο πολύμηνος τραυματισμός άφησε πολύ πίσω τον σφαιράτο εξτρέμ που αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται να βγάλει το ταλέντο του. Που, για να θυμίσουμε περί τίνος πρόκειται, κάνει και με το παραπάνω τη διαφορά σε πολλά πρωταθλήματα.

Επιστροφή

Το σκεφτόταν και τελικά το αποφάσισε. Ο Γιάννης Χριστόπουλος γυρίζει στους (ελληνικούς) πάγκους με δεδομένο ότι στο εξής θα οδηγεί τον Λεβαδειακό. Εχει μια έφεση στις ομάδες της υπαίθρου (ΠΑΣ, Πλατανιάς) και εκτιμά ότι από κει θα προχωρήσει σε κάτι ανώτερου επιπέδου. Επί του παρόντος έχει μπόλικη δουλειά αλλά και γενικά καλό υλικό. Ο πολύ καταρτισμένος κόουτς παίρνει τη θέση του Ντόστανιτς.

Διαιτησία

Το έχουμε πει ότι οι καρέκλες της ΚΕΔ έχουν γλύκα. Ας δούμε την περίπτωση του Δημήτρη Καλύβα. Παραιτήθηκε μαζί με τους Μπίκα, Τσαχειλίδη, όταν έγιναν επιθέσεις στους συναδέλφους του το περασμένο φθινόπωρο. Μαζί, όμως, με την εποχή, άλλαξε και η αντιμετώπιση της κατάστασης από τον παράγοντα. Ετσι, τώρα είπε το «ναι» και στο εξής θα συνεργάζεται με το δίδυμο των Τριτσώνη – Κουκουλάκη. Πώς είπατε;

Πόλο

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στο ελληνικό γυναικείο πόλο στην Ευρώπη, από σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες σε μια ακόμη πρόκληση για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον έναν ομίλο στον Πειραιά και παίζει απόψε με τη γαλλική Λιλ, αύριο με την ουγγρική Ντουναϊσβάρος και την Κυριακή με την Ολλανδική Ουτρέχτη (προκρίνονται οι δύο πρώτοι). Στην Ισπανία, ίδιο στόχο έχει και η Βουλιαγμένη στον όμιλο με Σαμπαντέλ, Ζούγκλο και την Ούγκρα Κάντι.