Οχι μία ούτε δύο αλλά τρεις μεταγραφές επιθυμεί να κάνειο Παναθηναϊκός μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αδειάσουν θέσεις ξένων, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Ο Ιμπάρμπο, πατώντας στις οφειλές του ΠΑΟ, έχει εξαφανιστεί,του Ιβανόφ είναι πρώιμο και σειρά – αν πάνε όλα καλά – θα πάρειο Σαμπά. Μόλις φύγουν οι τρεις, θα αποκτηθούν ισάριθμοι παίκτες.

Θα πέσει χοντρό ψαλίδι

Τα κουμάντα τους για την επόμενη σεζόν κάνουν σιγά σιγά οι ομάδες. Μαθαίνω πως τα επιτελεία τους, σε επίπεδο διοικήσεων και τεχνικών διευθυντών, έχουν αρχίσει να βάζουν τα σχέδια για την αγωνιστική περίοδο που θα ακολουθήσει.

Δεν μιλώ για το αγωνιστικό μέρος, όπου μάλλον είναι λογικό αφού το πρωτάθλημα για μια ακόμη φορά έχει ουσιαστικά κριθεί πριν αλλάξει το έτος. Με τον Ολυμπιακό να κάνει παρέλαση και τις άλλες ομάδες που θεωρητικά θα μπορούσαν να τον απειλήσουν να έχουν χάσει κάθε επαφή με τους Ερυθρόλευκους, είναι φυσικό επόμενο οι προπονητές να ετοιμάζουν ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ που διαχειρίζονται και να εισηγούνται μεταγραφές.

Ομως, όπως προείπα, δεν μιλώ για το αγωνιστικό μέρος. Αναφέρομαι σε πληροφορίες που υπάρχουν για τα οικονομικά των ΠΑΕ και τα μπάτζετ που έχουν την επόμενη σεζόν. Κάτι από το οποίο εξαρτάται άμεσα και το αγωνιστικό μέρος, δηλαδή οι μεταγραφές που θα γίνουν από κάθε ομάδα.

Εσχάτως κυκλοφόρησε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύστερα από ένα «πλούσιο» καλοκαίρι, με μεταγραφές που θύμιζαν εποχές πολυμετοχικότητας, είναι αποφασισμένη να ρίξει χοντρό ψαλίδι στο μπάτζετ. Το φετινό προσδιορίζεται στα 12-13 εκατ. ευρώ και λέγεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα το κατεβάσει γύρω στα 5-6 εκατομμύρια. Στο μισό δηλαδή και δεν ξέρω αν σε αυτό θα υπολογιστούν και οι τυχόν αποζημιώσεις που θα χρειαστεί να δώσει, καθώς από το υλικό που έχει στα χέρια του ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι λίγοι οι παίκτες που κάνουν και ακόμη λιγότεροι οι παίκτες που του κάνουν και ταυτόχρονα έχουν κασέ εντός νέων οικονομικών δεδομένων. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ποιοτικούς παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός, συμπεριλαμβανομένων και των κορυφαίων του.

Καρντόσο κ.ά. στην έξοδο

Η πληροφορία που έφθασε χθες στα αφτιά μου, από άνθρωπο της αγοράς, είναι ότι ανάλογα θα κινηθεί και η ΠΑΕ Ολυμπιακός! Οι λόγοι που θα οδηγηθεί, αν και μου παρουσιάστηκε ως ειλημμένη απόφαση, δεν είναι ένας-δύο. Είναι πολλοί: Οι Ερυθρόλευκοι έχουν απολέσει τη σιγουριά των χρημάτων από τους ομίλους του Champions League που έδινε μεγάλο αέρα για επενδύσεις. Η κρίση έχει πλήξει τα πάντα και επηρεάζει τα πάντα. Από το ότι μια μεταγραφή υψηλού κόστους μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση για το κοινό αίσθημα, μέχρι πτώση εισιτηρίων. Επίσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας από τους τέσσερις επιχειρηματίες που έδωσαν ένα τεράστιο ποσό ως πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και μολονότι η διαδικασία ναυάγησε, τα χρήματα δεν του επιστράφηκαν. Ακόμη, από τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι φανερό πως έχει την πιο σφικτή οικονομική πολιτική και από τον Παναθηναϊκό διαρρέει η πληροφορία για μείωση του μπάτζετ, δεν υπάρχει λόγος να έχει ο Ολυμπιακός τόσο υψηλά συμβόλαια.

Το καλοκαίρι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αδειάσουν μεγάλο χώρο στο ρόστερ τους και συμβόλαια όπως του Οσκαρ Καρντόσο (φωτογραφία) δεν θα υπάρχουν. Ο Παραγουανός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διετές σπαστό (1+1) και όχι κλειστό, οπότε μετά το τέλος της σεζόν θα του ζητηθεί να βρει στέγη σε άλλη γη, σε άλλα μέρη.

Ερωτηματικό ο Ιβάν

Ο τρίτος της «παρέας» των ιδιοκτητών που έδωσε την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ιβάν Σαββίδης, είναι άγνωστο τι θα κάνει με το μπάτζετ του ΠΑΟΚ. Ούτε εκτιμήσεις μπορεί να γίνουν. Οτι οι υπόλοιποι θα ρίξουν ψαλίδι μπορεί να τον επηρεάσει και να τους ακολουθήσει. Από την άλλη, μπορεί να το εκλάβει ως χρυσή ευκαιρία να πετύχει αυτό που επιθυμεί διακαώς και να το διατηρήσει ίδιο ή ακόμη και να το αυξήσει. Είναι κάτι που αξίζει να διερευνηθεί και όταν έχω νέα θα επανέλθω.

Ποια Μπάρτσα; Ο ΠΑΟ!

Φουλάρει για τον πρώτο –ή μάλλον για τον πρώτο μισό –τίτλο της χρονιάς ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ. Οι Ερυθρόλευκοι που παίζουν απόψε στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την ομάδα του πρώην προπονητή τους, Γιώργου Μπαρτζώκα, προτίμησαν να αφήσουν στην Αθήνα τον ηγέτη της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός των πρωταθλητών μετά τον τραυματισμό του έπαιξε με τον Παναθηναϊκό και θα περίμενε κανείς ότι θα ταξίδευε και στην πόλη της Καταλωνίας για το ματς με την Μπαρτσελόνα. Αποθεραπεύτηκε και αγωνίστηκε πριν από μία εβδομάδα, γιατί να μην παίξει και με την Μπάρτσα; Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όμως δεν θέλει να ρισκάρει περαιτέρω την υγεία του Σπανούλη και το κυριότερο επιθυμεί τη Δευτέρα, στον «τελικό» Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, να τον έχει 100% έτοιμο. Ο Ολυμπιακός θέλει να διευρύνει το ιστορικό ρεκόρ με τους Πράσινους στο 7-0, που θα του δώσει το εισιτήριο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά τον μισό τίτλο, καθώς ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Αρης που αποτελούν το ζευγάρι του έτερου ημιτελικού είναι ικανοί να αμφισβητήσουν τον νικητή του ντέρμπι των Αιωνίων.

ΚΟΥΙΖ

Βάσει των πληροφοριών που αναφέρονται στο βασικό κείμενο της σελίδας, να έχετε κατά νου ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο παίκτης υπεράνω πάσης υποψίας να παραχωρηθεί άμεσα. Είναι βασικότατος και οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του έχουν θεωρητικά προχωρήσει, όμως θα εξεταστεί κάθε πρόταση που θα έρθει στο Λιμάνι. Κοινώς, ο Ολυμπιακός προχωρά την υπόθεση, αλλά είναι πιθανό αντί να υπογράψει ανανέωση να υπογράψει πώληση. Ποιος είναι ο παίκτης;