Τι μας ετοιμάζει η Θεανώ Φωτίου; Μη βιαστείτε να πείτε «γεμιστά»!

Αν και να το πείτε, δεν θα πέσετε εντελώς έξω, γιατί φαγητό σίγουρα θα χρειαστεί, αν εφαρμοστεί η εξαγγελία που έκανε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου σχετικά με τις πολιτικές στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Η Θεανώ, λοιπόν, αποκάλυψε ότι σχεδιάζει τα παιδιά των δημοτικών σχολείων να μπορούν να μένουν στο Ολοήμερο ώς τις 4 μ.μ. και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που υπάρχουν σε πολλούς δήμους και τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία!

«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μ.μ. και κατόπιν θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρυσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Αρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλο τον θεσμό των ΚΔΑΠ» είπε η Φωτίου.

Εγώ να προσθέσω μόνο ότι αν τελικά αυτό συμβεί (υποθέτοντας ότι βρίσκουμε δασκάλους για όλα τα ολοήμερα σχολεία κατ’ αρχάς…), σίγουρα θα χρειαστούν και τα… γεμιστά, προκειμένου να ταΐσουμε τα παιδάκια που θα κάνουν 12ωρες βάρδιες στα σχολεία με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα. Για να μην πω ότι με τόσο εκτεταμένο «πάρκινγκ» θα χρειαστεί και πρόγραμμα ασκήσεων επαναφοράς για κατάκοπα πιτσιρίκια.