Μετά το πανέμορφο γκολ που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα με τα Γιάννινα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έδειξε επίμονα το χορτάρι του γηπέδου της Νέας Σμύρνης σαν να έλεγε: «Εδώ θα μείνω, δεν πάω πουθενά»!

Τελικά, γρήγορα άλλαξε γνώμη και μετακομίζει στον Πειραιά, καθώς μόλις μπήκαν στο παιχνίδι οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν δύσκολο να αρνηθεί.

Ουσιαστικά, πέρα από μια καλή μεταγραφή και από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη από τις μεγάλες ομάδες που διεκδικούν τους τίτλους (διότι μεγάλη και ιστορική είναι και ο Πανιώνιος) η οποία εντάσσει στο δυναμικό του ιρανό ποδοσφαιριστή, η κίνηση αυτή αποτελεί και επίδειξη δύναμης.

Ο παίκτης είχε «ψηθεί» σχεδόν σε όλα από τον πρώην προπονητή του Μαρίνο Ουζουνίδη για να πάει στον Παναθηναϊκό, ενώ και ο ΠΑΟΚ μπήκε γερά στο παιχνίδι και με περισσότερα χρήματα ακόμα και από τους πρωταθλητές.

Κακά τα ψέματα, και οι δύο αυτές ομάδες τον είχαν πολύ μεγαλύτερη και άμεση ανάγκη από τον Ολυμπιακό, τον οποίο όμως δεν μπορούσε να αγνοήσει ο Ανσαριφάντ.

Διότι μπορεί ο Ολυμπιακός να του προσφέρει κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου, αλλά τα μπόνους τίτλων είναι ουσιαστικά… τράπεζα σε μια ομάδα που παίρνει σχεδόν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ του έδινε τουλάχιστον 150.000 ευρώ παραπάνω για κάθε χρόνο, αλλά ο Ανσαριφάρντ δεν θα είχε καμία πιθανότητα για φέτος τουλάχιστον να στεφθεί πρωταθλητής.

Ο Ιρανός, ο οποίος έχει μεγάλο στόχο το Μουντιάλ του 2018, θεωρεί ότι μέσω του Ολυμπιακού έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να απογειώσει την καριέρα του.

Στον Παναθηναϊκό τον ήθελαν, είχαν το ατού Ουζουνίδη, όμως η καθυστέρηση στην αποδέσμευση του Ιμπάρμπο, αλλά και η «αλμυρή» αποζημίωση του Πανιωνίου (400.000 ευρώ έδωσε ο Ολυμπιακός) άναψαν απαγορευτικό για το Τριφύλλι.

Οσο για το αν θα παίζει, να θυμίσουμε ότι ο Μπέντο είναι δίκαιος και αν δει στις προπονήσεις από τον Ανσαριφάρντ αυτά που έκανε στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο, ο Καρντόσο δεν έχει καμία τύχη.

Επίσης, πάντα υπάρχει η προοπτική πώλησης του Ιντέγε εφόσον έρθει δελεαστική πρόταση. Προς το παρόν –μετά τον Πάρντο –φεύγει ο Ομάρ, καθώς ο Σίλβα τον θέλει στη Χαλ.