Μια σοφή παροιμία λέει ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά με την εμπειρία του –και μόνο –να παίξει ο Αλί Σισοκό, σε σχέση για παράδειγμα με τον Βραζιλιάνο Βιάνα, η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Ο γάλλος αριστερός μπακ βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει το συμβόλαιό του –μέχρι το καλοκαίρι –με τον Ολυμπιακό, με τη μορφή δανεισμού από την Αστον Βίλα, με τους Πειραιώτες να έχουν την οψιόν αγοράς εφόσον το θέλουν.

Ουσιαστικά είναι η μοναδική θέση όπου ήθελε παίκτη ο ίδιος ο Μπέντο, που όσο συνεχίζει να βάζει τον Βιάνα εκτίθεται διπλά (περισσότερο από τον παίκτη). Πρώτον, γιατί αυτή η επιλογή του κόστισε στην ομάδα τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ και δεύτερον, διότι παίζοντας αποτελεί συνήθως έναν από τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων. Θα μπορούσε να έχει θέση ίσως στην άμυνα της εθνικής του ομάδας του 1982, στο Μουντιάλ της Ισπανίας, όταν μια από τις κορυφαίες Βραζιλίες όλων των εποχών προδόθηκε πρώτα απ’ όλα από την τραγική άμυνά της.

Στα Χανιά ήταν τραγικός ο Μιλιβόγιεβιτς που είναι το βαρόμετρο του Ολυμπιακού και κακοί οι Μάριν (κυρίως) και Φορτούνης, άρα και δημιουργικά οι πρωταθλητές υστερούσαν. Σε αντίθεση όμως με το πώς έπαιξαν στην Ξάνθη όπου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά, στην Κρήτη παρουσιάστηκαν ουσιαστικά ασόβαροι. Κλείνοντας τους διακόπτες μετά το γρήγορο 2-0 και ας είχαν απέναντί τους την πιο φορμαρισμένη –το τελευταίο διάστημα –ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο Μπέντο μπορεί να έχει πολλά θετικά (το 1/3 της αποστολής στα Χανιά αποτελούνταν από παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου και οι 4 στους 6 έπαιξαν κιόλας) αλλά έχει και εμμονές. Πέρα από τη μη χρησιμοποίηση έστω για λίγα λεπτά του Τσόρι (που τον ξελάσπωσε με Παναιτωλικό και όχι μόνο) επιμένει στον Βιάνα, αλλά εσχάτως και στον ασταθέστατο Λεάλι στο τέρμα. Ο Ιταλός έχει πρόβλημα στο παιχνίδι με τα πόδια και πέφτει από γκάφα σε γκάφα, ενώ βγαίνει άτσαλα δίνοντας δικαιώματα στους αντίπαλους επιθετικούς να «τσιμπούν» πέναλτι. Ετσι κινδυνεύει να κάψει και τον Καπίνο.

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει το ματς ακόμα και έτσι (είχε δύο δοκάρια με Μανθάτη, Ιντέγε και σημαντικές χαμένες ευκαιρίες του Νιγηριανού) αλλά αυτό δεν θα κάλυπτε τα προβλήματα. Και εδώ η διαφορά είναι σημαντική, στο Κύπελλο και στην Ευρώπη όμως τα ματς είναι νοκάουτ.