Το ντέρμπι των Ελλήνων

Ναι, δεν ήταν ποιοτικό το ντέρμπι στη Λεωφόρο, μολονότι χάθηκαν ορισμένες ξεχωριστές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Πρέπει, ωστόσο, κάτι να κρατήσουμε από το 0-0: την παρουσία των γηγενών ποδοσφαιριστών, μια παρουσία που έκανε μπόλικο θόρυβο! Ο Παναθηναϊκός, που ταλανίστηκε επί μακρόν από αλλοδαπούς αμφιβόλου ποιότητας και προσφοράς, είχε αρκετά νέα παιδιά που πείθουν ότι αν κάποιος επενδύσει πάνω τους και επιμείνει σε αυτά ενδέχεται να εξελιχθούν. Η ΑΕΚ διέθετε τον ιδιαίτερα ταλαντούχο Μπάρκα, αλλά παράλληλα και μια πλειάδα παικτών με ικανότητα και προοπτική. Τόσο διάστημα και κυρίως αμέσως μετά το περασμένο καλοκαίρι βλέπαμε τον ΠΑΟ να προχωρά με ξένους ολότελα αδιάφορους και την ΑΕΚ να ποντάρει σε λαβωμένους και με αδυναμία να δώσουν το παραμικρό. Μπορούν οι συγκεκριμένες ομάδες να πάνε πολύ παρακάτω δίνοντας ώθηση στο ντόπιο στοιχείο; Εχουν συγκεκριμένο ταβάνι οι έλληνες ποδοσφαιριστές; Ουδείς γνωρίζει. Ας τους δοθεί, όμως, μια ευκαιρία να αφήσουν το στίγμα τους. Σε εποχές κρίσης και την ώρα που τα χρήματα λείπουν, τα εγχώρια ταλέντα καταθέτουν φιλότιμο σε πλήρη αντίθεση με τους ξένους μιας χρήσης και σεζόν.

Επιτέλους, βρήκε φορ

Υστερα από πολλές προσπάθειες φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ καταλήγει σε κεντρικό κυνηγό. Πρόκειται για τον υψηλόσωμο (1.90μ.) Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, τον Ελβετό με τη σερβική καταγωγή που τελευταία έβαζε γκολ με τη φανέλα της Λέγκια Βαρσοβίας. Στα 26 προς 27 του χρόνια θεωρείται αξιόπιστος παίκτης ο Πρίγιοβιτς και το κυριότερο είναι πως αγωνίζεται με συνέπεια. Ετσι, στην Τούμπα μάλλον καλύπτουν μια θέση που «πονούσαν» με παίκτη ικανό να σκοράρει παραπάνω από τον Κουλούρη ή τον Κλάους.

Εύρημα

Αν, όπως λένε, ο Γιακουμάκης έχει κλείσει από τώρα στην ΑΕΚ με την προοπτική να ενταχθεί στο ρόστερ της το προσεχές καλοκαίρι, είναι πασιφανές ότι στην Ενωση κινήθηκαν με τη λογική δεκαετίας του ’90. Δεν είναι κακό. Με την έννοια ότι βρήκαν έναν όντως ταλαντούχο στράικερ με δυνατότητα να εξελιχθεί και να καθιερωθεί. Αρκεί να τον πλαισιώσουν στην ΑΕΚ με επιθετικούς υψηλών προδιαγραφών, προφανώς ξένους. Και ακριβοπληρωμένους.

Στον αέρα

Για πρώτη φορά από τότε που πήγε στον Παναιτωλικό βρίσκεται σε τόσο δυσχερή θέση ο Γιάννης Ματζουράκης. Η νέα ήττα, αυτή τη φορά στην Τρίπολη, έφερε τον έμπειρο κόουτς στα σχοινιά. Η νοοτροπία των ελλήνων παραγόντων είναι γνωστή: αν κάτι πάει στραβά, αλλάζουμε τον τιμονιέρη. Αραγε, στο Αγρίνιο θα ακολουθήσουν την πεπατημένη ή θα στηρίξουν έναν αξιοσέβαστο προπονητή που δύσκολα θα βρουν καλύτερό του;

Πόλο

Φτάσαμε πολύ κοντά να έχουμε δύο ομάδες μας στις καλύτερες οκτώ της Ευρώπης, στην Ευρωλίγκα γυναικών του πόλο. Τελικά, μόνο ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί, με δεδομένο ότι εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και πήρε την πρωτιά στον δικό του όμιλο με 3/3. Η Βουλιαγμένη «αυτοκτόνησε» χάνοντας 9-8 από τη ρωσική Μανσίκ στον όμιλο του Σαμπατέλ, αν και νικούσε με 8-5 στο τέλος του 3ου οκταλέπτου και της αρκούσε η ισοπαλία!