Ηταν θέμα χρόνου το τραγούδι των Σειρήνων από την Κίνα να σαγηνεύσει έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Φαίνεται πως η στιγμή που το εύκολο κέρδος για τους συλλόγους της Ευρώπης θα μετατραπεί σε εφιάλτη ήρθε πιο γρήγορα απ’ ό,τι προέβλεπαν και οι πλέον απαισιόδοξοι. Πρώτη η Τσέλσι, που έβαλε στα ταμεία της δεκάδες εκατομμύρια πουλώντας αναπληρωματικούς της παίκτες στους διψασμένους για αστέρια κινεζικούς συλλόγους, βιώνει αυτό που φοβούνται όλα τα σούπερ κλαμπ: την απειλή να χάσει τους καλύτερούς της ποδοσφαιριστές που δείχνουν επιρρεπείς στο χρήμα.

Το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι, στο Κόμπαμ, βρίσκεται σε αναστάτωση από την προηγούμενη Τρίτη, όταν ο Ντιέγκο Κόστα λογομάχησε με τους γυμναστές της ομάδας και στη συνέχεια με τον Αντόνιο Κόντε λόγω της άρνησής του να προπονηθεί επικαλούμενος πόνους στη μέση.

Ο θερμόαιμος Κόντε έδιωξε τον Βραζιλιάνο με το ισπανικό διαβατήριο και έκτοτε από την Τσέλσι ακούγονται μυκηθμοί.

Η κατάσταση χειροτέρεψε την επομένη, όταν ακούστηκε ο Κόντε να φωνάζει στον ατίθασο παίκτη «πήγαινε στην Κίνα» μετά το τέλος ενός ακόμα θερμού επεισοδίου.

Οι επικεφαλής του λονδρέζικου συλλόγου είναι βέβαιοι πως η συμπεριφορά του Κόστα έχει επηρεαστεί από τις κινεζικές Σειρήνες και συγκεκριμένα από την Τιανγίν Κουανγιάν, που φέρεται να του προσφέρει 34 εκατ. ευρώ ετησίως και πληρωμένη την εφορία.

Αν καρποφορήσει το ενδιαφέρον, θα πρόκειται για ένα δυνατό χτύπημα στο υπογάστριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το οποίο μέχρι σήμερα πίστευε πως θα μπορούσε να διατηρεί την αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών βαυκαλιζόμενο πως είναι το κορυφαίο στον κόσμο. Ταυτόχρονα οι Κινέζοι θα στείλουν ηχηρό μήνυμα πως μπορούν να αποκτήσουν όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμούν.

Οι παίκτες που έχουν ακολουθήσει τον Δρόμο του Μεταξιού μέχρι σήμερα, όπως οι Ραμίρες, Τέβες, Οσκαρ, Χουλκ και πολλοί άλλοι, είναι μεν καλοί αλλά ποτέ δεν είχαν βρεθεί στις βιτρίνες των μεγάλων συλλόγων.

Ο Κόστα, αντίθετα, αυτή τη στιγμή συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιθετικών του κόσμου, είναι πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με 14 γκολ, αποτελεί στυλοβάτη της πρωτοπόρου Τσέλσι και βρίσκεται στο peak της καριέρας του, αφού διανύει το 28ο έτος της ηλικίας του.

Η απουσία του Κόστα από την ομάδα της Τσέλσι, η οποία νίκησε με 3-0 τη Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ, έφερε τον Αντόνιο Κόντε σε δυσχερή θέση απέναντι στους δημοσιογράφους. «Ο Ντιέγκο σταμάτησε να προπονείται την Τρίτη γιατί ένιωσε έναν πόνο στην πλάτη. Δεν γνωρίζω τίποτα για πρόταση από την Κίνα» τους είπε ο ιταλός προπονητής. Πρόσθεσε πως ακόμα κι αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, προτιμά να το λύσει στα αποδυτήρια και όχι στις συνεντεύξεις Τύπου.

Ο Κόντε απέφυγε να αναφερθεί πως ο Κόστα προπονείται μόνος του, όπως ο ίδιος ο παίκτης φρόντισε να γίνει γνωστό ανεβάζοντας φωτογραφίες στα social media.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες διαρροές, οι συμπαίκτες του ζητούν να απολογηθεί και να αγνοήσει το ενδιαφέρον από την Κίνα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.