Yπηρεσίες σύνδεσης στο Ιντερνετ και στις ενδοευρωπαϊκές πτήσεις µικρών και µεσαίων αποστάσεων θα προσφέρουν σύντοµα οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Austrian Airlines.

Οι δυο συνεργαζόµενες εταιρείες, παρέχοντας πρόσβαση στο Ιντερνετ και στις πτήσεις εντός της ΕΕ, εγκαινιάζουν την επόµενη δοκιµαστική φάση προσφέροντας δωρεάν την υπηρεσία στους επιβάτες. Το δωρεάν λανσάρισµα της υπηρεσίας αναµένεται να ξεκινήσει πιλοτικά έως τον ερχόµενο Μάρτιο, σε αεροσκάφη τύπου Α320, ενώ στο µέλλον η υπηρεσία θα είναι διαθέσιµη σε τρία πακέτα (των 3, 7 και 12 ευρώ). Ηδη, η υπηρεσία της σύνδεσης στο Ιντερνετ εν πτήσει προσφέρεται από τη Lufthansa στα δροµολόγια µεγάλων αποστάσεων.

Εως τον Μάρτιο περίπου 20 αεροσκάφη της Lufthansa αναµένεται να διαθέτουν την υπηρεσία σύνδεσης στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ σταδιακά και µέχρι τα µέσα του 2018 το σύνολο του στόλου των A320 της γερµανικής αεροπορικής εταιρείας πρόκειται να εξοπλιστεί µε αυτήν την προηγµένη τεχνολογία.

Η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισµού στο σύνολο των 31 αεροσκαφών της Austrian Airlines έχει προγραµµατιστεί να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Απριλίου.