Τούτη η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου έχει τις ιδιαιτερότητές της. Γιατί διεξάγεται ακριβώς δύο εβδομάδες μετά τα αντίστοιχα ματς του πρώτου, που είχαν αναβληθεί το καλοκαίρι και έγιναν αρχές Ιανουαρίου! Οπότε, οι ομάδες καλούνται να δώσουν μάχες με αντιπάλους που γνωρίζουν από τα πρόσφατα τετ α τετ. Υφίσταται, φυσικά, πλήθος ερωτηματικών. Πόσο θα αντέξει, για παράδειγμα, ο Μοράις στον πάγκο της ΑΕΚ; Οι γκρίνιες για τον Πορτογάλο πληθαίνουν και μην πιστέψει κάποιος ότι μια ενδεχόμενη νίκη στο Αγρίνιο θα σβήσει σαν γομολάστιχα όλα τα προβλήματα. Αλλωστε και ο Κετσπάγια ύστερα από επιτυχία αποχώρησε-απολύθηκε. «Χτίζουμε αυτοπεποίθηση, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» τόνισε χθες ο Μοράις και εκτίμησε ως σημαντικό τον βαθμό που πήρε η ΑΕΚ στο ντέρμπι. Ουδεμία αντίρρηση –μήπως όμως με τόσες απουσίες του ΠΑΟ θα έπρεπε να φτάσει στη νίκη; Ανάλογες ελλείψεις θα έχει ο Παναθηναϊκός και στο (αυριανό) ραντεβού με τον Πλατανιά, ενώ ο ΠΑΟΚ φροντίζει να ενισχύεται εν όψει της συνέχειας. Και μετά τον Πρίγιοβιτς ζαχαρώνει για τα καλά τον Ουάρντα, έναν όντως δεξιοτέχνη εξτρέμ του Παναιτωλικού. Η αρχική συμφωνία είναι δεδομένη! Μένουν τα τυπικά.

Ματζουράκης

Αμέσως μετά τη λήξη του (πρόσφατου) αγώνα στην Τρίπολη, ήταν φανερό πως ο έμπειρος τεχνικός μετρούσε ώρες και έμενε απλώς η ανακοίνωση του διαζυγίου. Μεσολάβησαν οι αναταράξεις ένεκα των διοικητικών θεμάτων και χθες επιβεβαιώθηκε η φυγή του από το Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε αναζήτηση νέου οδηγού, οπότε στο σημερινό ματς με την ΑΕΚ τα κάστανα από τη φωτιά θα βγάλει ο υπηρεσιακός Νταλακούρας. Τίποτα δεν κρατά για πάντα, έστω κι αν ο Ματζουράκης έδωσε πολλά, έδωσε ταυτότητα στη συγκεκριμένη ομάδα.

Φαν Γκάαλ

Πίστεψε αρχικά πως θα έμενε μόνο για έναν ή δύο χρόνια μακριά από τους πάγκους. Τελικά, ο ολλανδός κόουτς το αποφάσισε: τέλος η προπονητική. Ο,τι αρχίζει, αργά ή γρήγορα κάνει τον κύκλο του. Κι εμείς θα θυμόμαστε τον Λουίς από τις πρωτοπόρες ιδέες του για το ποδόσφαιρο, τις κατά καιρούς επιτυχίες του, αλλά και για τον στρυφνό του χαρακτήρα.

Βόλεϊ

Σε φιάσκο οδηγείται το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ, δεδομένου ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει από την Κύπρο στην Ελλάδα! Αν και ήδη έχουν γίνει δύο συνεντεύξεις Τύπου στη Λευκωσία, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου δεν αναλαμβάνει την ασφάλεια της διοργάνωσης, που πιθανότατα γίνεται πάσα στη χώρα της με διπλούς ημιτελικούς (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Ηρακλής) και μονό τελικό επί ελληνικού εδάφους!

Κρίμα, γιατί το βόλεϊ έχει αποδείξει ότι διεξάγει άψογα φάιναλ φορ Κυπέλλου και Λιγκ Καπ, χωρίς το παραμικρό επεισόδιο σε όποια πόλη και αν φιλοξενείται η διοργάνωση.

Τένις

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στις 64 του Αυστραλιανού Οπεν. Η κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου επικράτησε άνετα της εσθονής τενίστριας, Κονταβέιτ (2-0) και τώρα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Κορνέ, θέλοντας να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στις 32 καλύτερες του τουρνουά.