Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει συναλλαγές πίσω από τις κουρτίνες, αν υπάρξει διακομματική βούληση μπορεί να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά και θα προστατεύει όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε η Αντιπολίτευση με σοβαρές καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Θέλουμε να βοηθήσουμε, γιατί ιστορικές εφημερίδες όπως Το Βήμα και Τα Νέα δεν πρέπει να κλείσουν, οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατευθούν, όμως δάνεια με αέρα δεν θα δοθούν, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι δεν θα γίνουν, τόνισε ο πρωθυπουργός καλώντας την Αντιπολίτευση να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να συνεναίσουν, ώστε να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει τον Τύπο στο σύνολό του.

«Κύριε Μητσοτάκη, κυρία Γεννημματά, γιατί ακριβώς με εγκαλείτε στο θέμα του ΔΟΛ; Ποιο είναι το αίτημά σας;» είπε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ανήκει σε αυτούς που έχουν «χτυπηθεί» από το συγκρότημα. Έχετε έρθει πολλές φορές σε αυτό το βήμα κραδαίνοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων του Συγκροτήματος, που τώρα κατηγορείτε για συναλλαγές με τον ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε ο Αλ.Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.