Εκεί που μέχρι προχθές ο ΔΟΛ ήταν «οδηγός μιας δημοσιογραφίας τοξικής», οι εργαζόμενοί του «κονδυλοφόροι της ενημέρωσης» και πολλά άλλα τέτοια… «χαριτωμένα», χθες ξεκίνησε η «αγιοποίηση» ολόκληρου του Οργανισμού. Μια ξαφνική (;) αγάπη. Οχι μόνο σε κάτι φιλοσυριζαίικα σάιτ, που μόλις χθες ανακάλυψαν ότι οι δημοσιογράφοι ακόμη και απλήρωτοι βγάζουν «αποκλειστικά», αλλά και μέσα στη Βουλή.

Οχι δεν αναφέρομαι στην ξαφνική πρωθυπουργική αγάπη και το γεγονός ότι από εκεί που ο ΔΟΛ ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα «το κέντρο της διαπλοκής», έγινε «ένα ιστορικό και έγκυρο Συγκρότημα».

Πριν προχωρήσω στο παράδειγμά μου, όμως, θα ήθελα να σας μεταφέρω το τι συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα στην Ολομέλεια. Μέχρι προχθές στα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε την τιμητική της η κομματική εφημερίδα «Αυγή» και συχνά –αλλά όχι στον ίδιο βαθμό –η φιλοκυβερνητική «ΕφΣυν». Είναι γνωστό εξάλλου –έχει αποτυπωθεί και φωτογραφικά κατά καιρούς –ότι οι συριζαίοι βουλευτές, όταν βαριούνται να ακούν τους ομιλητές, διαβάζουν… εφημερίδες.

Χθες λοιπόν έγινε η ανατροπή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς καθισμένος στα πρώτα έδρανα του κόμματος «τίμησε» «ΤΑ ΝΕΑ» (φωτογραφία). Οπως το διαβάζετε! Πρώτη «μούρη» έβαλε την εφημερίδα μας κι από κάτω ακολουθούσαν τα λοιπά έντυπα που προανέφερα.

Κάποια στιγμή, όταν η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε να λέει για την «ελευθερία του Τύπου που πάει περίπατο» και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Συγκρότημα, ο Μαντάς έβαλε το κινητό του πάνω στο λογότυπο των «ΝΕΩΝ». Σαν να ήθελε να μη το δει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επειδή η γλώσσα του σώματος κάνει και λάθη, όμως, εκτιμώ ότι το κρύψιμο ήταν τυχαίο. Το λέω γιατί λίγα λεπτά αργότερα, άνοιξε την εφημερίδα και –μαντέψτε ! –άρχισε να διαβάζει τη στήλη τού (συμπατριώτη του από τα Γιάννινα) Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου!