Αυτά τα «παλικάρια» της Χρυσής Αυγής που αναστάτωσαν χθες το σχολείο στο Ικόνιο Περάματος, με μπροστάρη τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, έχουν τελικά πλάκα –και συγχωρήστε με για το μαύρο χιούμορ.

Το λέω γιατί μπήκα στην, ομολογώ οδυνηρή, διαδικασία να δω πώς παρουσιάζουν οι ίδιοι την επίθεση και τους προπηλακισμούς κατά γονιών και δασκάλων που υπερασπίζονται τα προσφυγόπουλα –και μάλιστα μπροστά σε μικρούς μαθητές. Τι λένε στην ιστοσελίδα τους;

«Μας κάλεσαν»!

«Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Συναγωνιστή και Βουλευτή Β’ Πειραιά Γιάννη Λαγό παρευρέθηκε στο Νέο Ικόνιο Περάματος για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των Ελλήνων γονέων του Δημοτικού σχολείου, ώστε να σταματήσει ένα ακόμα αντεθνικό σχέδιο που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή και έχει στόχο τα παιδιά μας».

Και αφού υποστηρίζουν ότι το σύνολο των γονέων στο σχολείο αυτό ήταν εναντίον της φοίτησης προσφυγόπουλων για λόγους κινδύνου υγείας των δικών τους παιδιών, συνεχίζουν: «Η Χρυσή Αυγή παρευρέθηκε στο σχολείο μετά από πρόσκληση των γονέων, σε αντίθεση με τους αριστεριστές και τους εκπροσώπους διαφόρων ΜΚΟ που ήρθαν απρόσκλητοι για να δημιουργήσουν ένταση και να εκφοβίσουν τους γονείς, οι οποίοι παρακαλούσαν τη Χρυσή Αυγή να μην αποχωρήσει».

Εσπρωχναν και ούρλιαζαν

Αν πάντως κάποιος κάνει τον κόπο να δει το αμοντάριστο βίντεο που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Παιδείας, θα δει ένα τσούρμο χρυσαυγιτών να σπρώχνουν, να ουρλιάζουν και να προπηλακίζουν γονείς και δασκάλους που προσπαθούν να τους εμποδίσουν να μπουν στο σχολείο, παρουσία αστυνομικών που δεν κάνουν τίποτα. Για τον λόγο αυτόν, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες τόσο για τους προπηλακισμούς όσο και για την αδράνεια των αστυνομικών.

Οι γονείς που διαφωνούν

Εδώ πρέπει να προσθέσω όμως ότι πράγματι πολλοί γονείς στο συγκεκριμένο σχολείο όντως δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα. Χθες ο Σύλλογός τους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι το κράτος τούς αντιμετωπίζει σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας και αναφέρει: «Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας και όχι για όλα τα σχολεία μας; Γιατί, κύριοι, είμαστε εμείς οι ρατσιστές και όχι όλοι εσείς που αντιπροσωπεύετε το κράτος και οποιαδήποτε άλλη δομή και που μπορεί και εσείς ενδόμυχα να έχετε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με εμάς αλλά φοβάστε να τις εκφράσετε;».

Οι αξίες της αλληλεγγύης

Αντίθετα, ο Σύλλογος Γονέων Περάματος κατήγγειλε την εμφάνιση των χρυσαυγιτών και ανακοίνωσε: «Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Αντιλαμβάνεται κανείς τον διχασμό, για μία ακόμα φορά σε μία ακόμα γειτονιά, με θύματα μικρά παιδιά…

Η Κανέλλη προτείνει…

Να σας μεταφέρω και μια σκηνή από τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή: τελειώνοντας το ρατσιστικό του παραλήρημα ο Νίκος Μιχαλολιάκος –και λίγο πριν ανέβει στο βήμα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας – η Λιάνα Κανέλλη από τα βουλευτικά έδρανα έκανε την εξής πρόταση προς το προεδρείο: από την επόμενη φορά και κάθε φορά που θα μιλάει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, να παρακολουθούν τη συζήτηση από τα θεωρεία παιδιά μεταναστών!