Ακόμα ένας χολιγουντιανός αστέρας βγήκε μία μέρα πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίξει τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Μάικλ Ντάγκλας, που αν και ανήκει στο μπλοκ των Δημοκρατικών, επιμένει ότι ο Τραμπ «δεν είναι ηλίθιος» και κάλεσε τους Αμερικανούς να μην βιάζονται να τον κρίνουν και να περιμένουν να περάσουν οι πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του.
«Γνωρίζω τον εκλεγέντα Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Έχω περάσει χρόνο μαζί του, έχουμε παίξει γκολφ, εγώ και η γυναίκα μου έχουμε την ίδια μέρα γενέθλια και τον έχουμε καλέσει σε πάρτι μας», δήλωσε ο 72χρονος ηθοποιός στην ιστοσελίδα hubculture.com κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Τον έβρισκα πάντα γοητευτικό και με ένα αυτοσαρκαστικό χιούμορ, αλλά και πάλι, ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις παίζοντας γκολφ είναι να μην μιλάς για πολιτική ή θρησκεία», συνέχισε.
«Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε. Δεν είναι καθόλου ηλίθιος. Είμαι περίεργος να δω την πολιτική του», επισήμανε ο Ντάγκλας.
Φαίνεται όμως ότι ο «νεαρός» Ντάγκλας δεν συμβουλεύτηκε τον πατέρα του Κερκ, που τον Δεκέμβριο συμπλήρωσε τα 100 του χρόνια και έχει εντελώς διαφορετική άποψη από τον γιο του.
Σε κείμενο που δημοσιοποίησε ο διάσημος ηθοποιός λίγο πριν τις εκλογές των ΗΠΑ έγραφε: «Θα επιθυμούσα να σβήσω ήρεμα τα κεριά των 100στών γενεθλίων μου, χωρίς να έχει εκλεγεί ένας πρόεδρος που θα “διαλέγει τους μετανάστες” και θα ζητάει “ιδεολογικά πιστοποιητικά”» γράφει ο θρύλος του Χόλιγουντ.
Εντύπωση είχε κάνει τότε η ιδιαίτερη αναφορά στη στάση και την πολιτική που υιοθέτησε ο Χίτλερ το 1933, τον οποίο, όπως λέει, στη αρχή δεν πήρε κανείς στα σοβαρά, με αποτέλεσμα αρκετά σύντομα η υφήλιος να πνιγεί σε ένα λουτρό μίσους και αίματος.
«Η προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην Αριζόνα, πριν από λίγες εβδομάδες, προκάλεσε ρίγη στην γυναίκα μου Αν, η οποία μεγάλωσε στη Γερμανία. Η ομιλία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εκφωνηθεί το 1933…» σημειώνει.
Στη συγκεκριμένη προεκλογική του ομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ως ένα κυρίαρχο έθνος έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους μετανάστες που θεωρεί ότι έχουν πιθανότητες να ευημερήσουν στην χώρα και καταλήγει λέγοντας ότι είναι απαραίτητο ένα «ιδεολογικό πιστοποιητικό» που θα βεβαιώνει ότι αυτοί που θα μείνουν στις ΗΠΑ, μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους Αμερικανούς.