Η δημοσιογραφία διαθέτει μια μοναδική ικανότητα προσαρμογής στις εκάστοτε περιστάσεις σε βαθμό που γίνεται παρεξηγήσιμη.

Η δύναμη των γεγονότων και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αυτά που ουσιαστικά διαμορφώνουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται.

Οι συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος στις πρώτες καταιγίδες των Μνημονίων. Κάθε ενημερωτική εκπομπή που σέβεται το κοινό της πρέπει να έχει και τον οικονομικό της συντάκτη.

Στη Βρετανία, ένα από τα καλύτερα ρεπορτάζ είναι το «βασιλικό». Μέσα από τις περιγραφές του Τύπου για τα όσα συμβαίνουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου κρυφοκοιτάζουν από τις κλειδαρότρυπες τις βασιλικές κρεβατοκάμαρες.

Οταν το καλοκαίρι του 1982 ο Ντιέγκο Μαραντόνα πήρε μεταγραφή από την Μπόκα Τζούνιορς στην Μπαρτσελόνα, οι επικεφαλής των καταλανικών εφημερίδων ανέθεσαν στους καλύτερους δημοσιογράφους τους το ρεπορτάζ «Μαραντόνα». Πού πάει, τι τρώει, με ποιους συναναστρέφεται.

Με την άφιξη της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, έπεσε ο σπόρος και για το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Στις εξετάσεις για να γίνω μέλος της ΕΣΗΕΑ πριν από πολλά χρόνια, εξέπληξε τους εξεταστές το αντικείμενό μου: «Μα υπάρχει διεθνές ποδόσφαιρο;». Ηταν τα χρόνια που τα ρεπορτάζ για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον, είχαν – δεν είχαν είδηση. Η γιγάντωση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο χορός των εκατομμυρίων στις μεταγραφές, η μετεξέλιξη των άσων της μπάλας σε pop idols και το στοίχημα χάραξαν νέους δρόμους στην αθλητική δημοσιογραφία, η οποία αναγκάστηκε να ακολουθήσει.

Και φτάσαμε αισίως στο 2017 και στο ρεπορτάζ «ΔΟΛ».

Κάθε μιντιακό μέσο που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει έναν ρεπόρτερ που να γνωρίζει τι συμβαίνει στους διαδρόμους του Οργανισμού, τι ψιθυρίζεται μεταξύ των συναδέλφων, ποιος διακινεί ποια επιστολή, ποιοι την υπογράφουν, ποιοι αντιστέκονται, ποιοι επαναστατούν. Κι αν αυτός που υπογράφει τα ρεπορτάζ είναι πρώην εργαζόμενος του ΔΟΛ, ακόμα καλύτερα. Η δημοσιογραφία σε μια επίδειξη προσαρμοστικότητας…