Εισερχόμενοι στον περίβολο του Ολντ Τράφορντ οι επισκέπτες πέφτουν πάνω στα μπρούντζινα αγάλματα των τριών μύθων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: του Μπόμπι Τσάρλτον, του Ντένις Λόου και του Τζορτζ Μπεστ οι οποίοι είναι φιλοτεχνημένοι αγκαλιά ο ένας με τον άλλον. Από το 2012 σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το μπρούντζινο άγαλμα ενός άλλου μύθου του συλλόγου, του σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Από το Σάββατο το απόγευμα, ο Γουέιν Ρούνι έθεσε υποψηφιότητα για να γίνει μέλος αυτής της εκλεκτής παρέας μετά την κατάρριψη του ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία του συλλόγου. Ή μήπως όχι;

Ο Ρούνι έχει φροντίσει με τη συμπεριφορά του τα προηγούμενα χρόνια να απενεργοποιήσει τις ευαίσθητες χορδές των οπαδών της Γιουνάιτεντ.

Εχουν περάσει κοντά στα 13 χρόνια από τότε που αμούστακο παιδί έφυγε από την Εβερτον για να κυνηγήσει το όνειρό του στο Ολντ Τράφορντ. Μεταξύ των πολλών που κατάφερε είναι να τον θεωρούν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ επείσακτο.

Τα 250 γκολ και οι 14 τίτλοι με την κόκκινη φανέλα δεν αρκούν για να ξεπλύνουν την –δις –προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στον σύλλογο.

Η Γιουνάιτεντ επένδυσε 32 εκατ. ευρώ το 2004 για να φέρει τον 18χρονο τότε Ρούνι στο Ολντ Τράφορντ, πόσο ρεκόρ για παίκτη κάτω των 20 ετών. Αναφερόμενος στην απόκτηση του νεαρού που έμοιαζε με τον Ποπάι λόγω της σωματοδομής του αλλά και του σχήματος του προσώπου, ο σερ Αλεξ είχε τονίσει πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα.

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 έπεσε η πρώτη κεραμίδα στο κεφάλι του Φέργκι. Ηταν η εποχή που η γειτονική Σίτι είχε περάσει στα χέρια των Αράβων και τα χρήματα που δαπανούσαν θύμιζαν την Τσέλσι των πρώτων χρόνων του Αμπράμοβιτς. «Θέλω να φύγω. Πάω στη Σίτι», είπε ο Ρούνι στον εμβρόντητο προπονητή του. Την επομένη ο Φέργκιουσον τον «έβγαλε στα μανταλάκια», δημοσιοποιώντας το αίτημά του. Την Παρασκευή, κι ενώ οι εφημερίδες είχαν ετοιμάσει αφιερώματα για τον Ρούνι και τη Σίτι, ο άγγλος διεθνής ανακοινώνει πως συνεχίζει στη Γιουνάιτεντ, η οποία συμφώνησε να του διπλασιάσει τις αποδοχές. Το προηγούμενο βράδυ 100 οπαδοί των Κόκκινων Διαβόλων επισκέφτηκαν με άγριες διαθέσεις το σπίτι του.

Με καθυστέρηση τριών χρόνων ο Ρούνι επανήλθε σε ένα deja vu του 2010. Ως αιτιολογία ο ποδοσφαιριστής επικαλέστηκε τα λίγα λεπτά συμμετοχής του στους αγώνες. Ως απάντηση ο Φέργκιουσον δεν τον χρησιμοποίησε στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του. Ο Ρούνι τελικά παρέμεινε στο Ολντ Τράφορντ αλλά το γυαλί δεν μπορούσε να κολλήσει. Η Γιουνάιτεντ διεμήνυσε πως είναι πρόθυμη να του δώσει μεταγραφή σε κινεζική ομάδα, αλλά αυτός απάντησε πως δεν το κουνάει αν προηγουμένως δεν σπάσει το ρεκόρ του Μπόμπι Τσάρλτον. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το δημοσίευμα της «Σαν» μία ημέρα μετά την επίτευξη του ρεκόρ, που αναφέρεται σε μυθική πρόταση από την Κίνα στον Ρούνι 1,15 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως, σημειώνοντας πως η Γιουνάιτεντ είναι ανοιχτή για προτάσεις από το καλοκαίρι.