Καριέρα βγαλμένη από παραμύθι θυμίζει η πορεία του 20χρονου Γιώργου Μανθάτη, ο οποίος με τον Πάουλο Μπέντο ζει το όνειρό του.

Αυτό που φανταζόταν ως ball boy, όταν πιτσιρικάς μάζευε τις μπάλες στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και φανταζόταν τον εαυτό του παίκτη της αγαπημένης του ομάδας να σκοράρει και ο κόσμος να φωνάζει το όνομά του, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον νικηφόρο (2-0) αγώνα με την Ξάνθη!

Ολα αυτά τα έζησε προχθές ο νεαρός μέσος, ο οποίος δικαιώνει (και αυτός) τον πορτογάλο τεχνικό Πάουλο Μπέντο που τον έριξε και πάλι στα δύσκολα, βάζοντάς τον αλλαγή στον δύσκολο αγώνα με την Ξάνθη, και αυτός «καθάρισε» το παιχνίδι με το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ.

Πήρε το ριμπάουντ από τον Καρντόσο και σκοράρισε με όμορφο σουτ στις καθυστερήσεις, ενώ αν η ψηφοφορία του MVP δεν ολοκληρωνόταν στο 80′, ίσως να είχε «κλέψει» και αυτόν τον τίτλο από τον Βραζιλιάνο Σεμπά που είχε βοηθήσει (στο 48′ με τη κόντρα πάνω στο Σβάρνα που σημείωσε αυτογκόλ) την ομάδα του να «ξεκολλήσει» από το 0-0 κόντρα στην –με ελλείψεις –ομάδα που λέγεται Ξάνθη.

Ο Μανθάτης μέσα σε 20 λεπτά σκοράρισε, κέρδισε πέναλτι (που δεν του δόθηκε ποτέ από τον Κομίνη!) και ήταν εξαιρετικός, σε αντίθεση με τον άλλο νεαρό, τον Ανδρούτσο, που δεν ήταν σε καλή μέρα. Γι’ αυτό και ο Μπέντο τον αγκάλιασε στο ημίχρονο και του εξήγησε ότι δεν πρέπει να απογοητεύεται.

Εξαιρετικός στην επανεμφάνισή του ο Καπίνο, με σωστές τοποθετήσεις ιδιαίτερα στο ανεπανάληπτο τετ α τετ του Βασιλακάκη στο 32′ (λίγο άουτ).

Ολυμπιακός: Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (84′ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67′ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81′ Καρντόσο).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (86′ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (74′ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67′ Σολτάνι).