Σε σημαντική ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού αναμένεται να οδηγήσουν οι νέες συμφωνίες ξένων αεροπορικών εταιρειών με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). «Πρόκειται για συμφωνίες που δίνουν αφενός προστιθέμενη αξία σε καινούργιες και υφιστάμενες τουριστικές αγορές και αφετέρου επαναφέρουν ιστορικά αεροπορικά δρομολόγια για την Ελλάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Η πρώτη από τις συμφωνίες αυτές ανακοινώθηκε χθες. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Emirates ανακοίνωσε ότι από τις 12 Μαρτίου αρχίζει καθημερινό δρομολόγιο το οποίο θα εκτελείται όλο τον χρόνο και θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη. Η πτήση θα εκτελείται με αεροσκάφος τύπου Boeing 777.

Το νέο δρομολόγιο θα ξεκινάει από το Dubai και με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, θα τερματίζει στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty της Νέας Υόρκης. Σημειώνεται ότι η καθημερινή αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου είχε πάψει να λειτουργεί από το 2012.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Emirates, η Αθήνα αποτελεί μια αγορά που παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά μέσα στο σημερινό περιβάλλον του υψηλού ανταγωνισμού στον αεροπορικό κλάδο.