Φίλοι εκπαιδευτικοί με ενημερώνουν ότι συντόμως αναμένεται νέα αναταραχή, καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθούν «στον αέρα» όπως το λέμε, περίπου 3.500 καθηγητές, οι οποίοι το 2013 είχαν υποχρεωτικά μεταταγεί από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση!

Η διαδικασία αυτή –που είχε επιλεγεί επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου –είχε από τότε επικριθεί έντονα από την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία μιλούσε για έλλειψη διαφάνειας, καθώς δεν είχε γνωστοποιηθεί η σχετική μοριοδότηση, ενώ τα ελλείμματα και πλεονάσματα στις περιοχές όπου έγιναν οι μετατάξεις υπολογίστηκαν χωρίς εισηγήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αλλά από τους κατά τόπους διευθυντές Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, η έλλειψη οργανικών θέσεων στέρησε από χιλιάδες εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση μετάθεσης το επόμενο σχολικό έτος καθώς όφειλαν να παραμείνουν για ένα έτος ακόμα σε προσωρινή τοποθέτηση και επομένως δεν μπορούσαν να υποβάλουν αιτήσεις.

Ασε που οι μετατάξεις αποδείχθηκαν τελικά σχεδόν τριπλάσιες από τα κενά που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν! Αποτέλεσμα ήταν να κατατεθούν εκατοντάδες ενστάσεις εκπαιδευτικών και πολλοί να προσφύγουν στα δικαστήρια, οι περισσότεροι εκ των οποίων δικαιώθηκαν.

Επιπλέον, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με πρόσφατη έκθεσή του ζήτησε την ανάκληση των μετατάξεων αυτών διαπιστώνοντας ότι έγιναν κατά παράβαση των σχετικών νόμων, καθώς μεταξύ άλλων δεν καταρτίστηκε από την υπηρεσία αξιολογικός πίνακας κατάταξης βάσει των μορίων των αιτηθέντων εκπαιδευτικών, αλλά «δόθηκε από το γραφείο υπουργού αλφαβητικός πίνακας με τα ονόματα των προς μετάταξη εκπαιδευτικών».

Θα περιμένω την κατάληξη αυτής της ιστορίας που ταλαιπωρεί την Εκπαίδευση πάνω από τρία χρόνια…