Με πολυμέτωπη επίθεση προετοιμάζεται η ΝΔ για την επέτειο των δύο χρόνων του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, κρίνοντας ότι το διάστημα που μεσολάβησε είναι το πλέον καταστροφικό στη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας. Το σύνθημα αναμένεται να δώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της γαλάζιας Πολιτικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως στην κομματική έδρα της Πειραιώς, αποκλειστικά για την κυβερνητική επέτειο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ελπίδα κουρελόχαρτο. Εμείς μιλάμε για την ελπίδα της αλήθειας» είναι το βασικό μήνυμα της αντιπολιτευτικής επίθεσης, ενώ έναν απολογισμό των πεπραγμένων της διετίας έχουν ήδη ετοιμάσει στο γαλάζιο επιτελείο, απευθυνόμενοι κατά βάση στο κοινό του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «δύο χρόνια οπισθοχώρησης και εθνικής κατάθλιψης», ενώ και στην αυριανή ομιλία του θα θέσει επιτακτικά το αίτημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να μην κρατά άλλο «όμηρο» τη χώρα.

ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΩΦΗ. Η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής επίθεσης επικυρώθηκε χθες από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως κρίθηκαν αναγκαίες και οι διαχωριστικές γραμμές που αναδεικνύει η γαλάζια ηγεσία, απευθυνόμενη πλέον και στα άλλα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, πρωτίστως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το νέο δίλημμα που προβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης –«με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία, με τον Τσίπρα ή τη χώρα» –εκτιμήθηκε ότι μπορεί να συσπειρώσει γύρω από τη ΝΔ ευρύτερες δυνάμεις και να περιορίσει διαρροές προς έναν τρίτο πόλο, στην ισχυροποίηση του οποίου αποσκοπεί η Φώφη Γεννηματά.

«Το πραγματικό δίλημμα είναι αν συντάσσεται κανείς με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σε αυτή την καθοριστική για το μέλλον του τόπου αντιπαράθεση, θα πρέπει κάθε πολιτικός αλλά και κάθε πολίτης να επιλέξει στρατόπεδο. Καμία ρητορική προηγούμενων δεκαετιών δεν μπορεί να παρέχει άλλοθι σε κανέναν. Ιδιαίτερα σε κόμματα που παραμέρισαν το πολιτικό κόστος και παρά τις διαφορές τους συνεργάστηκαν για την έξοδο της χώρας από την κρίση» διαμηνύουν από την Πειραιώς, προαναγγέλλοντας και τον άξονα της αυριανής παρέμβασης Μητσοτάκη.