Παράσταση

Βράδυ Παρασκευής στο Νέο Φάληρο. ΣΕΦ. Ολυμπιακός – Μπασκόνια, νίκη για τους γηπεδούχους με 30 πόντους διαφορά, καταπληκτική απόδοση, όλα γνωστά. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η συνολική εικόνα, τι γεύση αφήνει μια μπασκετική νύχτα ονειρεμένη. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Κατ’ αρχάς, αν σκεφθούμε ότι ο Ολυμπιακός προερχόταν από συνεχείς επιτυχίες στην Ευρωλίγκα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως τα κενά καθίσματα στις εξέδρες ήταν περισσότερα του αναμενομένου. Το πώς και το γιατί δεν γέμισε το γήπεδο, ας το αναλύσουν οι αρμόδιοι. Σίγουρα όμως η γκάμα των οπαδών υπήρξε μεγάλη. Οχι μόνο φανατικοί. Οχι μόνο τρελο-μπασκετικοί. Αλλά και κορίτσια. Γυναίκες. Παρέες. Παιδιά. Θα λέγαμε πως αυτή η έκδοση του Ολυμπιακού συνιστά μια αγαπησιάρικη ομάδα. Οχι αποκλειστικά για το θέαμα που προσφέρει εν αφθονία, αλλά και διότι το κάνουν κυρίως οι Ελληνες σε στιγμές που το κοινό αναζητεί το ντόπιο στοιχείο. Δεν είναι μικρό πράγμα η πεντάδα κατά τα 4/5 της να αποτελείται από γηγενείς με μόνη εξαίρεση τον Μπιρτς. Ενθουσιασμός, καλές σχέσεις ανάμεσα σε όλους (πανηγυρίζουν και στον πάγκο οι παίκτες), αλτρουισμός, αποτελούν από μόνα τους στοιχεία που περικλείονται στην εξής φράση: υγεία. Ισως ένεκα του συγκεκριμένου γεγονότος ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει διείσδυση σε πολλά στρώματα της κοινωνίας και επίσης στις τάξεις των οπαδών άλλων ομάδων. Αρέσει αυτό που προσφέρει, αυτό που πουλά, αυτό που εκπέμπει. Και δύσκολα του γυρίζεις την πλάτη, δύσκολα φτάνεις περασμένα μεσάνυχτα στο σπίτι και δεν είσαι απόλυτα γεμάτος και ικανοποιημένος.

Αλλαγή

Απογοήτευση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Για μια ακόμη φορά ύστερα από ματς του Παναθηναϊκού, ο κόουτς έδειχνε να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το είδαμε και πρόσφατα μετά την γκέλα στην Κρήτη με τον Πλατανιά. Τώρα, σε άλλο νησί, νέα απώλεια βαθμών για τους Πράσινους. Αλλά οι υπεύθυνοι και δη ο κόουτς δεν πρέπει απλώς να ανακαλύπτουν την ανάγκη να φέρουν κάτι νέο –χρειάζεται να βρίσκουν τις λύσεις και να κάνουν αλλαγές. Οχι να διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Μήνυμα

Το είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά το 2-0 επί της Ξάνθης: «Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, είχαμε ελλείψεις και πρέπει να παίζουν και οι νέοι παίκτες που έχει πάρει ο πρόεδρος, είναι πολύ καλοί. Σιγά σιγά θα ανέβουμε». Αν αυτό δεν ήταν σπόντα για την επιλογή και τη στάση του Μπέντο αναφορικά με τον Ανσαριφάρντ, τα μηνύματα χάνουν τη σημασία τους…

Νιόπλιας

Λίγες εβδομάδες κράτησε η χαρά της νίκης επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο. Ο αληθινός στόχος του ΟΦΗ είναι η μικρή Λίγκα και άρα η ήττα από τη Λαμία κοστίζει. Κάπως έτσι ο κόουτς αποτελεί παρελθόν και ήδη στο Ηράκλειο ακούγεται το όνομα του Νίκου Παπαδόπουλου, ενός ακόμη «παιδιού» της ομάδας.

ΑΕΚ

Ναι, δεν θέλει πολλά πράγματα η ομάδα. Τα αυτονόητα. Να εμψυχώσει κάποιος τους παίκτες, να τακτοποιηθούν στο χορτάρι, να κάνει τέλος πάντων όσα κατάφερε ο Χιμένεθ. Προπονητής χρειαζόταν. Α, φυσικά και ένας σέντερ φορ μαχητής όπως είναι ο Πέκχαρτ και όχι ο γεμάτος προβλήματα στη μέση Αλμέιδα. Για το εγγύς μέλλον, αυτά. Αν ενισχυθεί, βλέπουμε.