Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να συνεδριάσει η Λίγκα και τα θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί αξίζει να επισημανθούν. Οχι μόνο γιατί θα γίνει προσπάθεια ώστε να τακτοποιηθούν, μολονότι αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από την έναρξη της περιόδου, αλλά και διότι στα ενδότερα το καζάνι βράζει και μπορεί να ξεχειλίσει. Εχουμε και λέμε, λοιπόν: όσοι παρακολούθησαν χθες το ματς ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον ΠΑΟΚ, ασφαλώς και θα κατάλαβαν ότι πρόοδο του ποδοσφαίρου σε γήπεδα-βοσκοτόπια δεν μπορούμε να έχουμε. Το γιατί το γήπεδο των Ιωαννίνων μόνιμα παρουσιάζει αυτή την άθλια κατάσταση, ουδείς το γνωρίζει. Αδυναμία στη συντήρησή του; Ανικανότητα των αρμοδίων να διευθετήσουν μια και καλή το ζήτημα; Ούτε για μοτοκρός δεν κάνει ο αγωνιστικός χώρος και πάλι καλά που δεν έχει προκύψει κάποιος σοβαρός τραυματισμός, γιατί μετά όλοι θα λένε το κοντό και το μακρύ τους. Θαύμα που παίζεται εκεί ποδόσφαιρο. Οπως και σε άλλα γήπεδα της ελληνικής υπαίθρου. Να δούμε τι θα κάνει η Λίγκα που, όπως και να ‘χει, φέρει ευθύνη.

Κατά τα λοιπά, μένει να φανεί τι θα γίνει με τα χρήματα που πρέπει να δώσει η συνδρομητική τηλεόραση. Μια δόση ήταν να καταβληθεί πριν από περίπου μία εβδομάδα, αλλά τα 4 εκατ. ευρώ δεν μπήκαν στα ταμεία της διοργανώτριας. Με αποτέλεσμα φωνές και γκρίνιες από τις ΠΑΕ, κυρίως από τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι μόνον από το Τριφύλλι. Μάλιστα, αν δεν δουν στη Λεωφόρο το χρώμα του χρήματος που τόσο έχουν ανάγκη, απειλούν να μην επιτρέψουν στη συνδρομητική τηλεόραση να μεταδώσει το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό. Είναι ή όχι όλα στην κόψη του ξυραφιού;

Πρόεδρος

Η προ μηνός συνάντησή τους στο Μέγαρο, κατά τη γιορτή των κορυφαίων της χρονιάς, έφερε και ένα ραντεβού για νέο τετ α τετ. Συνέβη χθες το απόγευμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε τον Περικλή Βασιλάκη, γνωστό τηλεκριτικό επίμαχων φάσεων. Εκαναν συζήτηση για το ποδόσφαιρο, τα πολλά λάθη των διαιτητών, μίλησαν για αθλητισμό και συμφώνησαν να τα ξαναπούν στην έδρα του Βασιλάκη, την Πρέβεζα.

Πινγκ – πονγκ

Την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας αντιμετωπίζει απόψε η εθνική μας ομάδα του πινγκ – πονγκ, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro ’17. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πού θα διεξαχθεί ο αγώνας. Το εκτός έδρας παιχνίδι (χάσαμε 3-2) έγινε σε μεγάλο γήπεδο, αλλά εδώ ορίζουμε τη ρεβάνς σε βοηθητική αίθουσα του ΣΕΦ. Δηλαδή, σε γηπεδάκι που δεν έχει καν άδεια, αλλά μόνο ένα προσωρινό χαρτί καταλληλότητας! Πάνε οι εποχές που το άθλημα φιλοξενείτο στο κλειστό του Γαλατσίου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τώρα, αραχνιάζει.

Απώλεια

Αναμφισβήτητα υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σε αξία επιθετικούς του Παναθηναϊκού. Ο Βαγγέλης Πανάκης πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών – στους παλαιότερους θύμιζε μπουλντόζα εξού και του κόλλησαν αυτό το προσωνύμιο. Είτε ως αριστερός εξτρέμ είτε ως κεντρικός επιθετικός, είχε συμμετοχή μεγάλη σε έξι τίτλους πρωταθλήματος και δη στην αήττητη πορεία της περιόδου ‘63-64. Τότε το Τριφύλλι άνθιζε αγωνιστικά και είχε παίκτες κλάσης. Ο Πανάκης ήταν μεταξύ των πρώτων!