Το Οπεν της Αυστραλίας, το πρώτο τουρνουά τένις της σειράς Γκραν Σλαμ για τη νέα χρονιά, χάνει τα μεγάλα αστέρια του. Μετά τον αποκλεισμό του Νόβακ Τζόκοβιτς, ήρθε χθες η σειρά του Αντι Μάρεϊ και της περυσινής νικήτριας Αντζελίκ Κέρμπερ να αποχαιρετήσουν τη Μελβούρνη.

Το αυστραλιανό όνειρο τέλειωσε και για τη Μαρία Σάκαρη, η οποία αποκλείστηκε στον 3ο γύρο καθώς ηττήθηκε από τη Μιριάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι από την Κροατία με 3-6, 6-2, 6-3. Η πορεία της Σάκαρη πάντως είναι απόλυτα επιτυχημένη, καθώς αγωνίστηκε στον 3ο γύρο για πρώτη φορά.

Ο Γερμανός Μίσα Σβέρεφ (Νο50) λοιπόν έκανε την έκπληξη αποκλείοντας το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Αντι Μάρεϊ, καθώς επικράτησε με 7-5, 5-7, 6-2, 6-4. Ο Σβέρεφ αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια αρκετά προβλήματα τραυματισμών και ο 19χρονος αδελφός του Σάσα ήταν αυτός που προσπάθησε να τον πείσει ότι μπορούσε να επιστρέψει στα κορτ. «Μπορείς να τα καταφέρεις και να παίξεις πάλι καλό τένις», του είπε, και ο Μίσα απέκτησε τη χαμένη αυτοπεποίθηση: «Πραγματικά δεν ξέρω πώς κατάφερα να βγάλω κάποιους πόντους. Με κάποιον τρόπο το έκανα. Είναι σημαντικό που έχω στη Μελβούρνη την οικογένειά μου» σημείωσε ο Σβέρεφ. Αντίπαλος του 29χρονου Γερμανού στον προημιτελικό είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος απέκλεισε τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι με 6-7, 6-4, 6-1, 4-6, 6-3.

Ο 36χρονος Ελβετός προέρχεται από μία άσχημη χρονιά, καθώς ένας τραυματισμός στο πόδι τον άφησε εκτός γηπέδων για έξι μήνες. Στη Μελβούρνη, πάντως, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Φέντερερ κλήθηκε να σχολιάσει τον αποκλεισμό των Τζόκοβιτς και Μάρεϊ: «Δεν το περίμενα. Βέβαια, πολλοί πιστεύουν ότι οι τοπ τενίστες δεν είναι ανίκητοι, ιδιαίτερα στις γρήγορες επιφάνειες». Οσο για την περυσινή νικήτρια, Αντζελίκ Κέρμπερ, αποκλείστηκε μόλις σε 68 λεπτά από την 25χρονη Αμερικανίδα Κόκο Βάντεγουεκ (6-2, 6-3).