Με τον σημαντικότατο κρίκο της αμυντικής λειτουργίας Κρις Σίνγκλετον να παραμένει μέχρι την τελευταία στιγμή αμφίβολο αν θα μπορεί να αγωνιστεί, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ (20.45, ΕΡΤ2) την Μπαρτσελόνα, που έχει την απώλεια του Ολεσον, αλλά και νέα πρόσωπα (τους σέντερ Φαβεράνι, Ντιανιέ) και τον Στράτο Περπέρογλου να επιστρέφει στη δράση.

Οι Πράσινοι, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια δυσμενή παράδοση (3-12 από το 2011 και ύστερα), θέλουν να διατηρήσουν τη δύναμη του ΟΑΚΑ που τους κρατά σε τροχιά πρόκρισης, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι Καταλανοί με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο τους είχαν πάρει τον αέρα από τον ΠΑΟ με 4 νίκες σε 5 ματς.

Το ματς μετά τις 3 ήττες του Παναθηναϊκού (10-8 ρεκόρ) στα τελευταία τέσσερα ματς είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για την πρόκριση στα προημιτελικά, όπως και για την Μπαρτσελόνα (8-10) που τρέχει για να προλάβει μια θέση στην 8άδα.

n Με τους Κώστα Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ στην αποστολή αναχωρεί σήμερα ο Ολυμπιακός για το Μιλάνο, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο την ομώνυμη ιταλική ομάδα. Οι δύο παίκτες προφυλάχθηκαν από τον Σφαιρόπουλο στο ματς με τον Κόροιβο και χθες πήραν μέρος στην προπόνηση.

n Σήμερα αναμένεται η απόφαση της ΕΟΚ για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (19/2). Φαίνεται πως προκρίνεται η λύση της Κρήτης («Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο), όπου διεξήχθη και ο τελικός του 2014 (πάλι με Παναθηναϊκό και Αρη), ενώ από τη Θεσσαλονίκη λέγεται πως ο Αρης, από τη στιγμή που δεν θα επιλεγεί το Αλεξάνδρειο ή άλλο γήπεδο στη Βόρεια Ελλάδα, θέτει προς εξέταση την περίπτωση να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ λόγω πολλαπλάσιων εσόδων από τα εισιτήρια.