Δεύτερες σκέψεις και προβληματισμό δημιουργεί ακόμη και σε κυβερνητικά στελέχη το γεγονός ότι η Ουρανία (Ράνια) Αικατερινάρη, που επελέγη από το Εποπτικό Συμβούλιο για διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου, είναι υπόδικη για την υπόθεση της χορήγησης δανείου στη ΓΕΝΟΠ.

Σας θυμίζω ότι το δάνειο είχε εγκριθεί από το τότε διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, στο οποίο η Αικατερινάρη κατείχε τη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου. Θυμίζω επίσης ότι δίωξη είχε ασκηθεί τόσο κατά της Αικατερινάρη όσο και κατά άλλων πέντε πρώην στελεχών της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού και το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέρχεται σε 74,435 εκατ. ευρώ.

Ασφαλώς η Αικατερινάρη δεν έχει καταδικασθεί, που σημαίνει ότι μπορεί να αθωωθεί αφού η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη. Το θέμα ωστόσο είναι ότι το Εποπτικό έπρεπε να λάβει υπόψη του το γεγονός. Διότι τι θα συμβεί αν, ας πούμε, καταδικασθεί, αλλά στο μεταξύ έχει τοποθετηθεί στο Υπερταμείο; Θα παραιτηθεί; Εθεσα τα ερωτήματα αυτά σε κυβερνητικά στελέχη και μου απάντησαν ότι «είναι εύλογα».

Αλλωστε η κυβέρνηση που επέλεξε το 46χρονο στέλεχος δείχνει να αγνοεί όσα η ίδια έλεγε παλαιότερα, πως δεν πρόκειται δηλαδή να τοποθετηθούν σε δημόσιες θέσεις πρόσωπα με δικαστικές περιπέτειες. Επιπρόσθετα δίνει πατήματα σε κάποιους να υποστηρίξουν ότι η επιλογή της Αικατερινάρη ήταν κατευθυνόμενη και όχι επειδή είχε καλύτερο βιογραφικό από τους άλλους υποψηφίους.

Κάποιοι μάλιστα… κακοπροαίρετοι θυμίζουν ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ζητούσε μετά μανίας και επικαλούμενος ηθικούς λόγους, παρότι δεν υπήρχε τυπικό κώλυμα, την παραίτηση της τότε επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Συμπερασματικά, μου μυρίζει γκάφα στην υπόθεση Αικατερινάρη και δεν είναι τυχαία ούτε η απόσταση που κρατούσαν χθες κυβερνητικά στελέχη ούτε η στάση των δανειστών που ζητούσαν ενημέρωση…