Την Πέμπτη –όπως ενημερώθηκα αρμοδίως –θα λάβει χώρα η δεύτερη εκδήλωση της πολιτικής πρωτοβουλίας των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη στο Ηράκλειο Κρήτης. Πηγές μου στη Σεβαστουπόλεως μου μετέφεραν ότι το «παρών» εκεί θα δώσουν ο βουλευτής του νομού Σπύρος Δανέλλης και η πρώην βουλευτής Αντιγόνη Λυμπεράκη. Να θυμίσω ότι από Το Ποτάμι παρακολουθούν, όπως λένε, στενά τις κινήσεις των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Ανταλλαγή (φαρμακερών) σχολίων

Μένω στην Κεντροαριστερά, καθώς πάλι έχουμε τρικυμία σε φλιτζάνι του καφέ! Το λέω γιατί χθες υπήρξε μια ανταλλαγή σχολίων μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τοποθετήθηκε στις εξελίξεις με το ακόλουθο σχόλιο: «Υπενθυμίζουμε προς όλους όσους… συζητούν τον τρόπο εκλογής Επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες.

Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής: Εκλογή Επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!».

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά εικάζω ότι θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στο τιτίβισμα Σταύρου Θεοδωράκη «στην Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία & όχι από συνέδρια & παζάρια κομματικών μηχανισμών».

Οπως και να έχει, έπειτα από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας σχολίασε το σχόλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας «χαιρόμαστε που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιβεβαιώνει την απόφασή της για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία. Αυτό πρέπει να γίνει. Με σεβασμό στην ψήφο του λαού και στόχο ένα νέο ενωμένο προοδευτικό Κίνημα και όχι βέβαια την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο –κάτι άλλωστε που δεν συγκινεί τους πολίτες». Εγώ τι να πω τώρα; Αναρωτιέμαι μόνο οι Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης δεν είχαν κανένα σχόλιο να κάνουν;

«Εξακολουθώ να είμαι στο Ποτάμι»

Θυμάστε που σας έγραφα χθες για τον ποταμικό Κώστα Μπαργιώτα; Ε, λοιπόν χθες βγήκε στα ερτζιανά του Αθήνα 9,84 για να πει ότι παραμένει Ποτάμι. «Πρέπει», είπε, «να επηρεάσουμε τα πράγματα για τη δημιουργία ενός καινούργιου και μεγάλου χώρου που θα υπερβεί τους υφισταμένους. Ετσι όπως διαμορφώνεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί κανείς να συμμετάσχει, να πει την άποψή του και να μπει σε μια συζήτηση. Είμαι στο Ποτάμι, εξακολουθώ να είμαι στο Ποτάμι, εξακολουθώ να ελπίζω ότι ως συλλογικότητα στο Ποτάμι μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του, όμως η ακινησία δεν είναι λύση». Εμένα μου κάνει λίγο «ναι μεν, αλλά» η προσέγγισή του, παρ’ όλα αυτά θα αφήσω σε εσάς τα συμπεράσματα. Να σας πω μόνο ότι έμαθα πως αυτά τα λέει όλο το Σαββατοκύριακο και στους υπόλοιπους ποταμικούς.