Εσκασε το πρώτο κανόνι στον Ηρακλή. Σύμφωνα με απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ που κοινοποιήθηκε στη Σούπερ Λίγκα, πρέπει εντός τεσσάρων ημερών να δώσει τα οφειλόμενα στον τέως παίκτη του, τον Νίκο Πουρτουλίδη. Μάλιστα, η Λίγκα αφαίρεσε από τον Ηρακλή τρεις βαθμούς και γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολη γίνεται πλέον η κατάσταση στο Καυτανζόγλειο. Οριακή για την ακρίβεια. Ηδη η ομάδα κυνηγά χίμαιρες, καθόσον βρίσκεται οκτώ βαθμούς πίσω από όσους πρέπει να πιάσει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Πουρτουλίδης έκανε υπομονή αλλά δεν ήθελε να χάσει και τα χρήματά του. Να τονιστεί πως μέτωπα ανοιχτά έχει ο Ηρακλής και άλλα, οπότε πρέπει να ανακαλύψει τρόπους για να κλείσει τις τρύπες. Μεγάλοι μπελάδες για τη νυν διοίκηση που δυσκολεύεται να τα καταφέρει και η γκρίνια του κόσμου δικαίως μεγαλώνει. Σε λίγες ημέρες θα καταφέρει να δώσει όσα χρωστά στον άλλοτε αρχηγό; Μόνο τότε θα επιστραφούν οι βαθμοί.

Αίγυπτος

Εχει μια τάση να αποκτά ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη χώρα ο ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα δελεάζονται από το ταλέντο τους που όντως είναι μεγάλο, αλλά στην πορεία ελάχιστοι έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Ή, να το πούμε καλύτερα, έδωσαν λιγότερα σε σύγκριση με τις υψηλές προσδοκίες ή τις προδιαγραφές που είχαν. Τώρα ήρθε από τον Παναιτωλικό έναντι περίπου 350.000 ευρώ (και ποσοστό μεταπώλησης) ο εξτρέμ Ουάρντα και μάλλον τον βλέπουν ως αντι-Ροντρίγκες. Διεμβολιστής, ικανός χειριστής, μπορεί να κάνει άνω – κάτω τις άμυνες ο αιγύπτιος εξτρέμ. Παλαιότερα να θυμίσουμε τον εξαιρετικό Μαγκντί, τον ζογκλέρ Σικαμπάλα με τις υψηλές δυνατότητες και τα δίδυμα αδέλφια Ιμπραήμ και Χοσάμ Χασάν. Ποιος αμφιβάλλει ότι μπορούσαν να αφήσουν εποχή;

Ξεφόρτωμα

Περίοδος αποχωρήσεων στον Παναθηναϊκό. Χθες είπε και επίσημα «αντίο» ο Ιβάν Ιβανόφ, ένας κεντρικός αμυντικός που ήρθε μόλις το περασμένο καλοκαίρι. Από την εξέλιξη της σχέσης των δύο πλευρών φαίνεται ξεκάθαρα πόσο και τι πρόσφερε ο βούλγαρος οπισθοφύλακας. Τον ήθελε ο Στραματσόνι που ελάχιστα εμπιστεύτηκε τους Ελληνες, τον έκοψε ο Ουζουνίδης που (σωστά) επιλέγει έναν αντίθετο δρόμο.

Μεταγραφές
Ο ένας ήρθε, αποδείχθηκε γυάλινος και τελικά επέστρεψε στην Αγγλία για να βρει χθες συμβόλαιο στη Σάντερλαντ. Πρόκειται για τον Λέσκοτ, τον άγγλο στόπερ που πέρασε και δεν ακούμπησε στην ΑΕΚ. Ο άλλος είναι ο Σάμπα που δοκιμάζεται στην Κρίσταλ Πάλας με προοπτική να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Θα είναι μυστήριο να κάνει παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ ο Λέσκοτ που αποχώρησε με χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού και να σταθεί ο Σάμπα στον εκεί μαραθώνιο.

Κύπελλο

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ξάνθη και ΟΦΗ μετά το χθεσινό 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ναι μεν η Ξάνθη έχει το «πάνω χέρι», τίποτα όμως δεν θεωρείται βέβαιο. Το σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μητρόπουλου (40’) και αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ είχε υπηρεσιακό προπονητή, τον Μηνά Πίτσο. Στο εξής αναλαμβάνει ο Νίκος Παπαδόπουλος.